Un pres preventiu acusat d'una temptativa d'assassinat va fugir ahir del jutjat de Vilanova i la Geltrú amb les manilles posades, quan abandonava una sala de vistes després de comparèixer davant del jutge per un cas de robatori en domicili, han informat a Efe fonts pròximes a la investigació.

Els Mossos d'Esquadra, que custodiaven el pres durant el seu trasllat al jutjat i en la seva compareixença judicial, han desplegat un ampli dispositiu, fins i tot amb mitjans aeris, per poder localitzar el pres fugit, Salaheddine C., de 25 anys d'edat i natural del Marroc.

En el dispositiu de recerca, els agents també han tallat alguns carrers pròxims al jutjat de Vilanova per intentar impedir que el jove, que anava vestit amb roba fosca, pugui sortir del municipi.

El jove fugit, que a Catalunya ha residit a Sant Boi de Llobregat i Cornellà de Llobregat, a Barcelona, es trobava actualment en presó preventiva a la presó Model de Barcelona, on estava en espera de judici per dues causes pendents, una d'elles per assassinat en grau de temptativa, segons les fonts. El fugitiu havia estat traslladat de la presó Model al jutjat de Vilanova.