La UDEF senyala Pimentel i el marit de Cospedal en els negocis de Pujol

L'informe assegura que Pujol hauria obtingut «comissions» per projectes amb empreses semipúbliques

21.05.2017 | 00:33

La UDEF assenyala l'exministre de Treball Manuel Pimentel i el marit de la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, Ignacio López del Hierro, en negocis irregulars a Angola o la República Dominicana del primogènit del clan Pujol, Jordi Pujol Ferrusola.

Tots dos, en conèixer que els seus noms apareixien en un informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia, van desmentir la seva participació en aquests negocis amb Pujol Ferrusola, i Pimentel anuncia fins i tot querellar-se amb aquesta unitat «si aquestes acusacions es confirmessin». Segons Pimentel, en els anys en què es van fer les transaccions investigades, el 2008 i el 2009, «no presidia la companyia, ni hi tenia cap relació».

Segons l'informe de la UDEF, el primogènit dels Pujol hauria obtingut «quantioses comissions» a través de projectes en els quals participaven empreses «semipúbliques» -Mercasa i CESCE- a països com Angola o la República Dominicana.

En relació amb les societats presumptament involucrades amb l'operativa detectada per la UDEF, la Policia esmenta els noms de Pimentel i Ignacio López del Hierro pels seus presumptes vincles amb les empreses Globaltec i Ibadesa Cat, respectivament.

D'acord amb l'informe policial, les «presumibles comissions» a Pujol Ferrusola de les empreses interventores procedirien d'una societat denominada Ibadesa Cat, en què haurien estat «representats els interessos» de Pujol Ferrusola, Jordi Puig Godés, Ignacio Javier López del Hierro Bravo i José Joaquín Herrero Aleixandre.

La modalitat de negoci «compromesa» exigia la «ineludible» intervenció «positiva» de CESCE, «l'adheriment de la qual a la causa s'aconseguiria a través de dues societats que tenen en la seva denominació comercial la paraula Ibadesa», destaca l'informe.

Es tracta d'Ibadesa Exportacions i Serveis, que compta en els seus òrgans socials amb José Joaquín Herrero Aleixandre, com a conseller, i José Herrero Egaña López del Hierro, nebot del marit de Cospedal.

D'altra banda, i a la llum dels informes d'intel·ligència financera consultats pels agents, «les comissions provinents dels presumibles actes de corrupció es meritarien a favor de societats com Globaltec Desenvolupaments i Enginyeria i també a Ibadesa Exportacions i Serveis».

Posteriorment, es produiria «un segon desglossament a diverses societats patrimonials vinculades amb cadascuna de les persones que es parapetarien darrere».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Catalunya


Zoido diu que la Policia no va rebre cap comunicació de Bèlgica sobre l´imam

Zoido diu que la Policia no va rebre cap comunicació de Bèlgica sobre l´imam

Contradiu l'alcalde de Vilvoorde, que assegura que es autoritats espanyoles van respondre una...

Acorden incrementar la presència policial als carrers de Barcelona

Acorden incrementar la presència policial als carrers de Barcelona

Mossos i Urbana faran més hores extres i patrullatges i augmentaran els elements fixos i mòbils...

El pare del nen de Rubí que va morir en l´atemptat a Mossos: «Sou la millor policia del món»

El pare del nen de Rubí que va morir en l´atemptat a Mossos: «Sou la millor policia del món»

El pare es va dirigir a la comissaria de la localitat vallesana amb un "detall emotiu"


La Policia i la Guàrdia Civil neguen que fossin alertats sobre l´imam de Ripoll

La Policia i la Guàrdia Civil neguen que fossin alertats sobre l´imam de Ripoll

L'alcalde d'una localitat belga assegura que va preguntar a les autoritats espanyoles si tenia...

Troben un cinturó d´explosius entre les runes de la casa d´Alcanar

Troben un cinturó d´explosius entre les runes de la casa d´Alcanar

Els Mossos també troben diversa documentació relacionada amb els terroristes

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema