La UDEF assenyala l'exministre de Treball Manuel Pimentel i el marit de la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, Ignacio López del Hierro, en negocis irregulars a Angola o la República Dominicana del primogènit del clan Pujol, Jordi Pujol Ferrusola.

Tots dos, en conèixer que els seus noms apareixien en un informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia, van desmentir la seva participació en aquests negocis amb Pujol Ferrusola, i Pimentel anuncia fins i tot querellar-se amb aquesta unitat «si aquestes acusacions es confirmessin». Segons Pimentel, en els anys en què es van fer les transaccions investigades, el 2008 i el 2009, «no presidia la companyia, ni hi tenia cap relació».

Segons l'informe de la UDEF, el primogènit dels Pujol hauria obtingut «quantioses comissions» a través de projectes en els quals participaven empreses «semipúbliques» -Mercasa i CESCE- a països com Angola o la República Dominicana.

En relació amb les societats presumptament involucrades amb l'operativa detectada per la UDEF, la Policia esmenta els noms de Pimentel i Ignacio López del Hierro pels seus presumptes vincles amb les empreses Globaltec i Ibadesa Cat, respectivament.

D'acord amb l'informe policial, les «presumibles comissions» a Pujol Ferrusola de les empreses interventores procedirien d'una societat denominada Ibadesa Cat, en què haurien estat «representats els interessos» de Pujol Ferrusola, Jordi Puig Godés, Ignacio Javier López del Hierro Bravo i José Joaquín Herrero Aleixandre.

La modalitat de negoci «compromesa» exigia la «ineludible» intervenció «positiva» de CESCE, «l'adheriment de la qual a la causa s'aconseguiria a través de dues societats que tenen en la seva denominació comercial la paraula Ibadesa», destaca l'informe.

Es tracta d'Ibadesa Exportacions i Serveis, que compta en els seus òrgans socials amb José Joaquín Herrero Aleixandre, com a conseller, i José Herrero Egaña López del Hierro, nebot del marit de Cospedal.

D'altra banda, i a la llum dels informes d'intel·ligència financera consultats pels agents, «les comissions provinents dels presumibles actes de corrupció es meritarien a favor de societats com Globaltec Desenvolupaments i Enginyeria i també a Ibadesa Exportacions i Serveis».

Posteriorment, es produiria «un segon desglossament a diverses societats patrimonials vinculades amb cadascuna de les persones que es parapetarien darrere».