Els viatges del Govern per acompanyar Homs al Suprem van costar 13.470 ?

?La Generalitat va enviar representació a tres compareixences judicials ?Munté assegura que l'objectiu era defensar les «institucions catalanes»

21.05.2017 | 00:33
Francesc Homs.

Un total de 13.470 euros és el que van costar els viatges dels membres del Govern que van acompanyar l'exconseller de Presidència, Francesc Homs, davant el Suprem pel judici per la consulta independentista del 9- N els dies 19 de setembre i 22 novembre del 2016 i 27 de febrer d'enguany. Així consta en una resposta parlamentària de la consellera de la Presidència, Neus Munté, al PPC, que va presentar una bateria de preguntes per tal de conèixer el cost que va suposar acompanyar a Homs en les seves declaracions davant el Tribunal Suprem a Madrid.

En el seu escrit, Munté recalca que l'objectiu d'aquests desplaçaments no va ser «acompanyar» l'exconseller Homs, sinó el de «defensar de forma patent, evident i fefaent les institucions catalanes, així com l'exercici de la democràcia i de la participació dels ciutadans de Catalunya davant l'ofensiva judicialitzadora del Govern de l'Estat».

Aquestes despeses, afegeix Munté en la resposta escrita, «formen part de l'exercici de les funcions del Govern per defensar les seves institucions, el seu autogovern i l'exercici de la democràcia». «L'agenda dels membres del Govern en aquests desplaçaments va tenir aquest objectiu primordial, més enllà que poguessin portar a terme altres reunions relatives a les seves funcions i competències», subratlla la consellera de la Presidència.

En la compareixença judicial del 19 de setembre del 2016 van acompanyar Francesc Homs la pròpia consellera Munté, a més dels consellers Meritxell Borràs (Governació), Santi Vila (Cultura) i Meritxell Serret (Agricultura). Aquests viatges van tenir un cost de 4.172 euros, entre hotels, allotjament i transport.


Puigdemont i Junqueras

El dia 22 de novembre va ser el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, qui es va desplaçar a Madrid per donar suport a Homs juntament amb el vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, i altres membres de sengles gabinets. En aquest cas, el desplaçament va costar 3.792 euros.

Finalment, el passat 27 de febrer van viatjar a Madrid Neus Munté i els consellers Raül Romeva (Afers Estrangers), Josep Rull (Territori i Sostenibilitat) i Meritxell Borràs (Governació), cosa que va suposar una despesa superior als 5.500 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema