La conferència de Carles Puigdemont a Madrid en 10 frases

Recollim el més destacat del discurs del President d'aquest dilluns sobre el referèndum de Catalunya

24.05.2017 | 06:56
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a la conferència de Madrid.

Carles Puigdemont ha ofert al govern espanyol dialogar per dur a terme un referèndum pactat aquest dilluns a Madrid, durant la seva conferència a l'Ajuntament de Madrid. El President de la Generalitat ha defensat el seu discurs durant més de mitja hora i a continuació recollim algunes de les seves intervencions més destacades:

  • El verdader propòsit que persegueix la majoria de catalans és poder votar i exposar el seu posicionament sobre el futur de Catalunya. Uns per la independència, els altres per continuar formant part de l´estat espanyol.
  • Si hi ha voluntat política es troben els canals per fer-ho realitat. Si el govern espanyol entén quin és el seu rol i la seva responsabilitat, no dubto que trobarà suport a les Corts per aprovar els acords arribats amb la Generalitat [per fer realitat el refèndum].
  • No som cap desafiament. Som els representats d´un poble que vol expressar la seva voluntat a les urnes. No som un suflé.
  • Camins com el d'Ibarretxe el 2005 o el dels representats del Parlament el 2015 només porten al fracàs. No comptin amb nosaltres per cap simulacre ni dilatació. Per a res que els permeti creure que renunciem al dret d´autodeterminació. No volem fer perdre el temps a ningú.
  • El «No» a tot és decebedor. Que les úniques decisions del govern hagin estat perseguir judicialment a càrrecs electes és una irresponsabilitat i no apropa cap acord si no que l´allunya. En els jutjats no es fa política ni s´hauria de fer-ni.
  • Un bon començament seria compartir la idea que la democràcia va lligada a una urna, perquè el poble sigui qui decideixi en última instància. S´hauria de poder dialogar sense que ningú hagi.
  • No demanem que l'Estat renunciï als seus principis, però tampoc acceptem que ens obligui a renunciar als nostres. Encara que ho intentin, l'estat espanyol no té tant poder per impedir la democràcia.
  • Es pot demanar l´ús del Senat per a tot tipus d´activitat, i fins i tot privades, però no perquè el Govern de Catalunya vagi a explicar-hi què està passant. No hi havia res d´il·legal ni cap informe jurídic en contra de res. Ens van dir que el Senat no és per a nosaltres.
  • El procés polític català es viu cívicament. No hi ha fugues d´empreses ni perseguim ningú per les seves idees o llengua. Catalunya és avui exemple de societat inclusiva i social. Una societat que amb les seves discrepàncies i diferències, s´ha posat d´acord en resoldre-les a les urnes i en acceptar el resultat que d´elles surti. Aquest no és el retrat d´una societat enfrontada.
  • L´oferta de diàleg és permanent, però mai renunciarem a que els ciutadans de Catalunya decideixin sobre el seu futur.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Catalunya


Desallotgen la plaça de Catalunya de Barcelona per un paquet sospitós

Desallotgen la plaça de Catalunya de Barcelona per un paquet sospitós

Els accessos al carrer Pelai han estat acordonats per la policia fins que s'ha confirmat la falsa...

Els Mossos escorcollen tres pisos més a Ripoll

Els Mossos escorcollen tres pisos més a Ripoll

Els agents han entrat de matinada en un bloc del carrer Raval de de Sant Pere

La Zarzuela no confirma ni desmenteix la presència del rei a la manifestació

La Zarzuela no confirma ni desmenteix la presència del rei a la manifestació

Fonts de la Casa Reial asseguren que encara és d'hora per avançar la decisió


Traslladen a Barcelona el supervivent de l´explosió de la casa d´Alcanar

Traslladen a Barcelona el supervivent de l´explosió de la casa d´Alcanar

Mohamed Houli Chemlal ha sortit en ambulància des de l'hospital de Tortosa

Ripoll espera tornar a normalitzar la convivència

Ripoll espera tornar a normalitzar la convivència

Des del consistori assumeixen que serà una tasca "llarga i difícil" i donen per fet que pujarà...

Enllaços recomanats: Premis cinema