El PDeCAT ha denunciat que «la falta de previsió i la deixadesa» del Govern central va provocar el caos que viu des de principis de mes l'aeroport de Barcelona el Prat, que continua registrant llargues cues als punts de control d'immigració.

El coordinador dels diputats i senadors del PDeCAT a Madrid, Jordi Xuclà, en una trobada amb periodistes a l'aeroport, va lamentar que el Govern «hagi volgut ser el primer de la classe» en l'aplicació de la normativa europea, «sense calcular la falta d'infraestructures necessàries, ni els recursos materials i humans necessaris».

Xuclà va retreure al Govern estatal que s'hagi apressat a aplicar una normativa europea de control de passatge quan disposava d'un termini de sis mesos per fer-ho, durant els quals podia haver adequat les instal·lacions. «És una mostra de la falta de previsió dels ministeris de l'Interior i de Foment», va indicar Xuclà, que va agrair als seus responsables que hagin demanat disculpes pel caos.

Crítiques a l'Ajuntament

Per la seva banda, el regidor del PDeCAT a l'Ajuntament de Barcelona Joaquim Forn va criticar també l'equip de govern del consistori barceloní perquè, segons el seu parer, va estar desaparegut durant la crisi.