Romeva: "No hi ha un problema a Catalunya però avui Espanya té un problema"

El conseller reclama al govern espanyol que aprofiti l'"oportunitat" de ser "un model a escala continental" acceptant la petició d'un referèndum

24.05.2017 | 06:56

"No hi ha un problema a Catalunya però avui Espanya té un problema, es juga la seva democràcia a Catalunya", ha afirmat el conseller d'Exteriors, Raül Romeva, en la conferència que el Govern ha ofert aquest dilluns a Madrid.

El conseller ha estat el primer en parlar i ho ha fet per denunciar que s'està "desenfocant deliberadament" la qüestió catalana. Romeva ha demanat al govern espanyol a escoltar i atendre la demanda de referèndum dels catalans i superar així els "murs" que suposen les institucions estatals "anquilosades". Ha assegurat que la mà estesa al diàleg del Govern és una "triple oportunitat": per a Catalunya, per a l'Estat espanyo li per al conjunt d'Europa. Ha afirmat que tenen l'oportunitat de ser "un model a escala continental" escoltant aquesta demanada i ha conclòs: "Acceptin la invitació, no ho facin per Catalunya sinó per Espanya i com a aposta de futur".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema