La nova jornada d'aturades al Metro de Barcelona, que va tornar a complicar la mobilitat a l'àrea de Barcelona, es va desenvolupar ahir amb un seguiment majoritari per part de la plantilla, que arriba al 95% en la primera franja, segons els sindicats.

Com en les últimes aturades (el calendari de vaga inclou tots els dilluns no festius), la plantilla va ser cridada a parar en els trams horaris de 07.00 a 09.00 hores, de 16.00 a 18.00 hores i de 20.30 a 22.30 hores.

En els dos primers trams, els serveis mínims van garantir la circulació del 40% dels combois d'un dia habitual, i en el tercer, ho farà el 20%. Sindicats i la direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) reprendran avui a la tarda les converses per intentar desencallar la negociació del conveni col·lectiu del Metro, en un nou intent per desconvocar les pròximes aturades.

En un comunicat, UGT de Catalunya va demanar a la direcció que porti a la reunió de demà una proposta «que s'ajusti a les reclamacions de la part social», i que permeti salvar les principals diferències que els separen.

Les dues parts enfrontades estan treballant al voltant d'un document lliurat fa dues setmanes per la direcció i que els sindicats consideren insuficient. Entre els obstacles principals per a un acord, destaquen les externalitzacions de serveis i la resistència de la direcció a ampliar la plantilla de Metro.

Qualsevol eventual preacord haurà de ser ratificat per les assemblees de treballadors abans de ser acceptat. Sindicats i direcció del Metro superen ja les 70 reunions per intentar acordar un conveni col·lectiu en una negociació que es va iniciar fa ja més d'un any i mig.