L'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell ha estat detingut a Barcelona, al costat de quatre persones més, en el marc d'una operació conjunta de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil contra el blanqueig de capitals, han informat fonts de la investigació.

La investigació es va iniciar pel cobrament de comissions il·lícites pels drets audiovisuals de la selecció brasilera de futbol que posteriorment es blanquejaven a través d'empreses en paradisos fiscals. Les fonts situen Rosell i l'expresident de la federació brasilera de futbol Ricardo Teixeira al capdavant d'aquesta trama.

Les detencions i els registres dels estan duent a terme agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional, així com efectius de la Policia Judicial de Catalunya de la Guàrdia Civil.

Els diners suposadament desviats ascendirien a 15 milions d'euros, quantitats que després va ocultar a Andorra.

Rosell hauria dut a terme les seves activitats durant diversos anys i fins a 2015, han indicat les mateixes fonts, que han explicat que passarà en els pròxims dies a disposició de l'Audiència Nacional, el tribunal que l'investiga.

L'operativa delictiva hauria consistit en el desviament de quantitats milionàries dels drets audiovisuals de la selecció brasilera a empreses vinculades amb Rosell, que es repartirien després entre aquest i Teixeira.

Dins el marc de la mateixa operació, a aquesta hora s'estan duent a terme registres a Barcelona, localitats de Lleida i Girona, així com a Andorra, on la policia d'aquest país està col·laborant en l'anomenada operació "Rimet".