Els diners suposadament desviats per l'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell de drets audiovisuals de la selecció brasilera ascendirien a 15 milions d'euros, quantitat que es va repartir amb l'expresident de la federació de futbol del Brasil Ricardo Teixeira i després es va ocultar a Andorra.

Segons han informat a Efe fonts jurídiques, Rosell ha estat detingut avui per desviar aquests diners de la federació brasilera de futbol juntament amb Teixeira, qui no ha estat localitzat encara per la justícia espanyola però està en el punt de mira dels investigadors.

Rosell hauria dut a terme les seves activitats durant diversos anys i fins al 2015, han indicat les mateixes fonts, que han explicat que passarà en els pròxims dies a disposició de la jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela.

L'operativa delictiva hauria consistit en el desviament de quantitats milionàries dels drets audiovisuals de la selecció brasilera a empreses vinculades amb Rosell, que es repartirien després entre aquest i Teixeira.

L'operació Rimet, desenvolupada avui per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya i Andorra, s'ha saldat amb cinc detinguts per aquest suposat desviament de 15 milions d'euros i ha estat el fruit d'una investigació d'un any per part de la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

En l'operació ha estat detinguda també la dona de Rosell, aquest últim acusat en un altre procediment que també porta l'Audiència Nacional per un frau en el fitxatge del davanter Neymar da Silva, pel qual s'enfronta a una petició fiscal de 5 anys de presó.

Aquesta nova investigació contra Rosell per blanqueig, que està sota secret de sumari, ha estat possible gràcies a la col·laboració del Principat d'Andorra, que ha facilitat a l'Audiència Nacional dades sobre els seus comptes en aquell país.

L'expresident del club de futbol i la seva dona han estat arrestats al domicili del matrimoni al carrer Deu i Mata de la capital catalana, en un edifici en el qual Rosell també tindria un despatx.

De fet, a l'edifici les forces de seguretat duen a terme un dels nou registres que s'estan efectuant a d'altres punts de Barcelona, localitats de Lleida i Girona, així com a Andorra.

Amb els registres, es busquen noves evidències del suposat cobrament per les funcions d'intermediació il·lícita, així com del sistema ideat posteriorment per introduir aquests beneficis il·lícits en el sistema financer legal.

Tant Rosell com Teixeira són investigats des de fa anys al Brasil arran d'una carta trobada en un registre a un antic soci de tots dos quan Teixeira era president de la CBF i Rosell executiu de Nike, empresa amb drets sobre l'uniforme de la selecció brasilera.

En aquella carta, el remitent citava la possible participació de Teixeira en una empresa oberta per Rosell al Brasil, la "Brasil 100 % Màrqueting", per organitzar amistosos de la selecció brasilera.

No obstant això, les fonts han indicat que aquesta investigació de la justícia brasilera no té relació amb l'oberta a l'Audiència Nacional per blanqueig de capitals.