La central nuclear d'Ascó I notifica una emergència per un incendi a l'interior

24.05.2017 | 10:01

La central nuclear Ascó I va notificar ahir una «alerta d'emergència», sense risc radiològic, a causa d'un incendi a les instal·lacions, va informari el Consell de Seguretat Nuclear (CSN). L'alerta es va produir a les 2.12 hores de la matinada d'ahir, i va ser comunicada per la direcció de la central al CSN d'acord amb el protocol establert en aquests casos.

Per aquest motiu es va activar la «Organització de Resposta davant Emergències del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) a causa d'un incendi de durada superior a 10 minuts». Segons va assenyalar el CSN en un comunicat oficial, la instal·lació «està parada en el seu programa de parada de recàrrega i en curs les maniobres de descàrrega del combustible».

L'incendi es va produir «per la caiguda d'aigua sobre els interruptors d'una barra d'alimentació elèctrica normal durant treballs de recàrrega a l'edifici de turbina». L'incident, afegeix el CSN, «no suposa risc radiològic», encara que «s'ha perdut el subministrament elèctric normal i ha entrat en funcionament el generador dièsel d'emergència de manera correcta».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema