L'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet acusat en el judici a la trama de corrupció Pretòria, Bartolomé Muñoz, li va comunicar a un tècnic de l'ajuntament que «no deixés caure» el projecte urbanístic Pallaresa, sobre el qual va actuar la xarxa, segons va testificar ahir l'empleat del consistori.

Ahir van declarar a l'Audiència Nacional dos tècnics del consistori barceloní i un d'ells, Luis Falcón, va dir que l'alcalde li va manifestar la necessitat de no deixar «caure» un dels «pelotazos» urbanístics que va portar a terme la trama i sobre el qual el tècnic havia de fer un informe favorable per modificar els usos del sòl.

Però tots dos empleats van defensar la legalitat de l'actuació de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i van justificar aquest canvi d'usos perquè el projecte «no era factible ni suficient» i «era molt pitjor» deixar caure el projecte que «reajustar els usos».

No obstant això, la Fiscalia creu que el líder de la trama i exdiputat del PSC Luis Andrés García «Luigi» i l'exalcalde, entre d'altres acusats, van influir en Falcón perquè emetés un informe favorable perquè l'ajuntament adjudiqués el contracte urbanístic a una empresa en concret amb l'objectiu de «manipular l'adjudicació del concurs per satisfer els seus interessos criminals».

I després van convèncer, prossegueix la fiscal, els dos tècnics perquè, en els seus informes, donessin el vistiplau a portar a terme una modificació d'usos del projecte que va reportar un «benefici directe de 12.900 euros» per als adjudicataris.