El lladre que va morir aquest diumenge al vespre per trets d'un Mosso durant una persecució policial va encanonar els agents amb una pistola simulada. Així ho han confirmat fonts pròximes al cas, que revelen que les dues armes que duia l'atracador no eren reals tot i que s'està investigant si havien estat manipulades i es podia disparar. Aquestes mateixes fonts consultades per l'ACN també han explicat que la víctima hauria rebut tres impactes de bala, almenys un d'ells per l'esquena, d'un dels dos policies que perseguien als dos lladres, que es va sentir "amenaçat" quan el fugitiu els va apuntar amb l'arma.

La mort del presumpte lladre no va ser fortuïta ni fruit d'una bala perduda a causa dels trets intimidatoris, tal com s'apuntava inicialment. Segons les mateixes fonts, tots els trets que van impactar al fugitiu els va disparar un dels mossos que els perseguien. L'altre agent va disparar a l'aire i va efectuar uns vuit trets intimidatoris. Fonts pròximes al cos policial defensen que es va actuar d'una manera "proporcionada" a la situació.

Segons el comunicat fet públic, els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement a les 19.37 hores del diumenge 21 de maig que s'havia produït un atracament a la benzinera del carrer Corts Catalanes de Lleida. Segons les primeres informacions, un treballador de la benzinera havia resulta ferit amb un tornavís pels lladres, els quals havien fugit amb una furgoneta i amb la recaptació.

De manera immediata es va muntar un dispositiu policial per localitzar el vehicle sospitós. Un cop comprovada la matrícula facilitada per un testimoni es va constatar que la furgoneta constava com a sostreta a Reus el 20 d'abril de 2017.

Minuts després una patrulla de mossos, que muntava un control estàtic a l'altura del cementiri de Lleida, va detectar aquest vehicle circulant per la carretera N-240 en direcció a Tarragona. Els agents es van posar al seu costat fent ús dels llums prioritaris i senyals acústiques per tal que s'aturés. Tot i les clares indicacions, segueix el comunicat, el conductor de la furgoneta va envestir lateralment el vehicle policial i va intentar fer-lo fora de la via. Durant la persecució, que va transcórrer pels barris dels Magraners i la Bordeta de Lleida, el vehicle escàpol va realitzar una conducció temerària posant en greu perill la resta d'usuaris de la via.

La furgoneta va estar a punt d'atropellar una noia que va haver de saltar per evitar ser envestida. El vehicle va continuar la fugida direcció al carrer Pla d'Urgell on va xocar amb un vehicle que circulava a poca velocitat per aquell carrer. Aleshores, els mossos van sol·licitar la presència de la Guàrdia Urbana de Lleida i assistència sanitària per si havia alguna persona ferida mentre van continuar el seguiment de la furgoneta que al llarg del seu recorregut va danyar altres vehicles.

En un intent de despistar els vehicles policials, el conductor de la furgoneta va sortir de la via al carrer Hostal de la Bordeta i va circular camp a través, trencant dues tanques metàl·liques d’unes finques. Finalment es va accidentar i va quedar aturat en un terraplè i els dos ocupants del vehicle van sortir corrents de manera que els agents van iniciar un seguiment a peu. Segons les declaracions dels agents actuants, un dels atracadors hauria apuntat amb una arma a un dels mossos, el qual en sentir-se amenaçat va fer ús de la seva arma reglamentària per repel·lir l'atac ferint mortalment l'atracador al qual se li van localitzar dues armes. Paral·lelament, l'altre persona, que s'havia amagat a l'interior d'un edifici, va ser localitzat pels mossos i va quedar detingut. És un home de 44 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Reus.

Els dos atracadors acumulen nombrosos antecedents policials per robatoris violents, robatori amb força, furts, robatori amb força a interior de vehicle, robatori i furt d'ús de vehicle i atemptat i desobediència als agents de l'autoritat.

L'Àrea d'Investigació Criminal de la Regió Policial Ponent s'ha fet càrrec de les indagacions per tal d'aclarir les circumstàncies dels fets ocorreguts. Així mateix, la Divisió d'Afers Interns ha obert una Informació Reservada tal i com es procedeix habitualment en aquests casos.