La CUP va urgir ahir en una «carta oberta» dirigida al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a concretar «de forma immediata» la data i la pregunta del referèndum després que el president del Govern, Mariano Rajoy, hagi «resolt per la via del no» l'oferta del Govern. A la «carta oberta», signada pels deu diputats de la CUP al Parlament, la formació antisistema expressa la seva intenció de posicionar-se sobre el «debat epistolar» viscut en les últimes hores, en intercanviar cartes els presidents Puigdemont i Rajoy.

Després d'apuntar que aquest debat «ha estat rotundament resolt per la via del 'no' per part de Mariano Rajoy», la CUP es refereix «a la tensió existent entre la demanda d'un referèndum per part de la societat catalana» i «la negativa reiterada per part de les institucions de l'Estat».

L'esmentat conflicte, apunta la CUP, arribarà el moment «que es resolgui amb la convocatòria d'un referèndum al setembre del 2017 en el qual se sotmeti a votació binària si la majoria de la ciutadania vol que Catalu­nya sigui una república independent». Recorda la CUP que hi ha «un mandat a aquest govern per al desplegament de forma immediata de la concreció i publicació de la data del referèndum i de la seva pregunta, així com de totes les actuacions necessàries per garantir la materialització»