L'Aeroport de Barcelona-el Prat comptarà amb 144 agents extra de la Aeroport de Barcelona-el Prat Policia Nacional d'estiu, així com 80 nous aparells verificadors -50 manuals i 30 automàtics, els anomenats ABC-, per evitar les cues al control de passatgers.

Ho va anunciar el delegat del Govern a Catalunya, Enric Milloamb els consellers de Territori i Empresa, Josep Rull i Jordi Baiget; amb la directora de l'aeroport, Sonia Corrochano; i el tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i innovació de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, entre d'altres.

La trobada, en què van coincidir per primera vegada el Govern i la Generalitat per abordar la situació del Prat, va servir també per fixar els estàndards de qualitat que s'hauran de seguir a partir d'ara en els controls de passatgers: entre 20 i 30 minuts d'espera per a les sortides i entre 40 i 45 minuts per a les arribades.

L'objectiu és que aquests terminis ja es puguin assolir en el pic de passatgers de diumenge que ve, quan l'aeroport barceloní ja disposarà d'una vintena dels nous verificadors manuals -deu van arribar ahir-, així com de 44 agents, 30 nous i 14 derivats d'altres serveis a la província.

«Aquí tindrem una prova de foc», va avisar Rull, que va lamentar que aquestes mesures no es prenguessin abans, al que Millo va respondre que sí que hi va haver una previsió, encara que el conseller la desconegués, però que les circumstàncies finals van sobrepassar l'imaginat.

Més mesures

En les pròximes setmanes, abans que arribi la temporada estival i l'increment de trànsit aeri corresponent, se sumaran un centenar d'agents que requereixen formació prèvia i s'incorporaran la trentena de verificadors manuals que resten.

Aquestes mesures s'acompanyaran amb la creació dels «jaquetes verda»: un grup de treballadors civils que ajudaran els passatgers a utilitzar els verificadors ABC, actualment infrautilitzats.

De la seva banda, el tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, va sostenir que la solució «sembla que està a l'abast de la mà» i va aplaudir la sintonia entre les diferents administracions, que a partir d'ara es reuniran de forma setmanal per fer un seguiment tècnic de les actuacions que es desenvoluparan, tal com va demanar la setmana passada el Govern.

«Crec que ha estat una reunió molt positiva amb un to molt positiu», va recalcar Millo després de la trobada, que va durar una mica més de mitja hora.