El Ministeri de Foment rescindirà els contractes d'obres dels trams del Corredor Mediterrani compresos entre Castellbisbal-Martorell i Vandellòs-Castelló perquè presenten «dificultats irresolubles», si bé això no afectarà els terminis d'execució de la totalitat d'aquesta línia.

El Secretari d'Estat d'Infraestructures del Ministeri de Foment, Julio Gómez Pomar, va fer ahir aquest anunci en una jornada organitzada pel diari Expansión, amb el títol «El corredor ferroviari del mediterrani: una assignatura pendent».

Gómez Pomar va destacar que aquesta infraestructura compta amb «centenars de contractes», però que aquests dos trams en particular presenten complicacions.

Per això, el Ministeri de Foment té previst la resolució dels seus contractes per, posteriorment, realitzar la immediata licitació de les obres.

El secretari d'Estat d'Infraestructures del Ministeri de Foment, Julio Gómez Pomar, va anunciar ahir que el Govern preveu finalitzar la construcció del corredor ferroviari mediterrani per a finals de 2019 en el seu tram entre Múrcia i la frontera francesa.

Sense afectacions

Gómez Pomar va afegir que aquesta data de finalització no es veurà afectada per la rescissió d'aquests dos contractes, ja que ja les preveu.

De la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, va dir que és «poc seriós» el nivell «altíssim» de resolució de contractes que hi ha plantejats al voltant del corredor mediterrani i va afegir que «no és normal que ocorri i que ocorri amb aquesta intensitat». A més, Rull va considerar que, quan es produeix una resolució, es genera «un nivell d'incertesa que és molt significatiu».