Els Mossos d'Esquadra van interrogar en comissaria dos exdetectius de l'agència Método 3 als quals l'Audiència Nacional investiga per si van facilitar a la Policia Nacional documentació de la qual es va servir la UDEF per elaborar un informe incriminatori sobre Jordi Pujol Ferrusola.

Segons va informar un portaveu dels Mossos, l'interrogatori dels detectius Antonio Tamarit i Julián Peribáñez, que van declarar el passat 2 de febrer davant l'Audiència Nacional, s'emmarca en una investigació per infracció administrativa de la llei de seguretat privada, davant les sospites que van tenir coneixement de conductes delictives sense comunicar-ho a la policia ni lliurar-li el material incriminatori.

El diari digital El Confidencial informava ahir de l'interrogatori policial als detectius, en què se'ls va preguntar si havien col·laborat amb el comissari Marcelino Martín-Blas, un dels que s'han relacionat amb l'anomenada «Operació Catalunya» i que va facilitar a la Fiscalia i a la UDEF un llapis de memòria amb informació incriminatòria sobre Jordi Pujol Ferrusola.

Els Mossos d'Esquadra van declinar aclarir si van comunicar el seu interrogatori als detectius al jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata, que investiga la possible obtenció il·legal d'informació de la qual es va servir la UDEF per elaborar l'informe incriminatori sobre Pujol Ferrusola. En aquest sentit, insisteixen que la seva investigació és per possible infracció administrativa de la llei de seguretat privada.