El comitè executiu que ha coordinat el Pacte Nacional pel Referèndum durant sis mesos s'ha dissolt en la reunió que la plataforma està celebrant aquesta tarda al Parlament, segons ha pogut saber l'ACN. Així ho ha transmès Joan Ignasi Elena, que ha estat el coordinador i la cara visible d'aquest comitè en els darrers mesos amb l'objectiu de recollir avals de suport a un referèndum acordat amb el govern espanyol. En la reunió, el comitè executiu també ha demanat que, tot i la seva dissolució, es mantingui el Pacte Nacional com a "plataforma de debat". Després del 'no' formal del president espanyol, Mariano Rajoy, a negociar el referèndum, el grup coordinador liderat per Elena ha decidit formalment donar per acabada la seva feina.

La comissió executiva del Pacte ha demanat durant la reunió que tot i la seva dissolució, el Pacte Nacional pel Referèndum es mantingui com a "plataforma de debat". Un paper que, segons l'executiva sortint, no ha de suposar interferir en les decisions sobre el referèndum, que atorguen a institucions i partits.

El grup de coordinació encapçalat per Elena ha estat format pels exdiputats d´ICV Jaume Bosch i Francesc Pané; l´exregidora de Ciutat Vella de Barcelona Itziar González; l'exconsellera d´Ensenyament Carme-Laura Gil; l'exdiputada d´ERC Carme Porta; l'exdiputada del PSC i exalcaldessa de Badalona Maite Arqué; i Francesc de Dalmases, director de la revista Catalan International View.