Els advocats defensors dels cinc membres de la Mesa del Parlament investigats pel TSJC per desobediència i prevaricació han demanat aquest dilluns que declari com a testimoni en el cas la portaveu parlamentària de JxSí, Marta Rovira. La secretària general d'ERC va intervenir en el debat de política general del 6 d'octubre passat per demanar que es mantingués la votació d'una proposta de resolució demanant un referèndum unilateral d'independència, igual com va fer el diputat de la CUP Albert Botran, després que els portaveus de C's, Juan Carlos Carrizosa, i el PP, Enric Millo, demanessin que no es votés i anunciessin que marxarien del ple si es permetia votar.

En la seva intervenció, Rovira va dir que com a diputats havien de fer la seva feina, "en exercici dels drets" i "amb el permís o no del Tribunal Constitucional, el govern espanyol i alguns grups d'aquesta cambra". I va dir que ho farien "d'acord amb la legislació vigent i d'un mandat democràtic refrendat a les urnes".

Ara la magistrada del TSJC que instrueix el cas, Maria Eugènia Alegret, haurà de decidir si admet aquesta testimoni, així com els dos que va demanar fa dies la fiscalia, Carrizosa i Millo, després que aquest dilluns ja hagin acabat de declarar els cinc investigats fins el moment.