Les dues opcions de l´examen de selectivitat de Llengua Catalana i Literatura ha deixat triar als joves si analitzar un fragment d´´Incerta glòria´ de Joan Sales, o un text acadèmic, d´Ana Lluch, sobre la presència de la dona en l´àmbit universitari. D´entre les lectures obligatòries a Batxillerat, els alumnes han hagut d´abordar qüestions sobre ´Bearn o la sala de les nines´, de Llorenç Vilallonga, i ´La plaça del Diamant´ de Mercè Rodoreda.

En expressió escrita, els futurs universitaris han hagut de redactar un article formal sobre violència i sobre les desigualtats entre homes i dones a la universitat. Els alumnes consultats per l´ACN a la sortida, coincidien en creure que era una prova "fàcil".

A partir del text de Sales, els estudiants han hagut de respondre preguntes específiques per demostrar la comprensió d´aquest fragment. L´examen incloïa preguntes sobre lèxic, i per exemple, se´ls feia buscar sinònims de paraules com ´estripada´, ´turment´, ´rebombori´ o ´pletòric´ . Els pronoms febles també hi ha tingut el seu espai. Amb l´article d´Ana Lluch, sobre la desigualtat entre homes i dones a la universitat, els alumnes han lidiat també amb qüestions sobre llengua però sobretot, per poder demostrar que havien entès el text.

En les dues opcions, ´Bearn´ i ´La plaça del Diamant´, lectures obligatòries a Batxillerat, han ocupat part de la prova i han fet demostrar als alumnes conèixer els detalls d´aquestes obres, parlant de l´argument, els temes, els personatges i les èpoques històriques que representen i en què han estat escrites.

L´examen de català també tenia una part comuna per a tots els alumnes amb, principalment, preguntes de llengua, sobretot, de sintaxi.