Els sindicats dels Mossos d'Esquadra van lamentar que el Ministeri d'Hisenda pretengui limitar a 50 les places de la nova promoció d'agents a la policia catalana, davant els 500 previstos per la Generalitat, en considerar que amb això es posa en risc la seguretat. El Ministeri d'Hisenda va enviar un requeriment a la Generalitat per advertir-li que no pot convocar 500 places als Mossos d'Esquadra perquè amb això estaria incomplint la llei vigent sobre ocupació pública, pel que únicament li corresponen 50, si bé el conseller d'Interior, Jordi Jané, va considerar «imprescindible» mantenir la promoció prevista.

La Federació de Professionals de la Seguretat Pública de Catalunya (FEPOL) va alertar que les 50 places que autoritza Hisenda són «completament insuficients», fet pel qual va exigir que no «s'instrumentalitzi» la policia catalana «amb finalitats polítiques». En la mateixa línia, el portaveu del Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), David Miquel, va explicar que amb una promoció de 50 efectius no se solucionaria la falta d'agents als Mossos d'Esquadra.

El conseller d'Interior va criticar que el Govern espanyol hagi convocat la Junta de Seguretat al País Basc i en canvi, no s'hagi convocat a Catalunya des del 2009 tot i les peticions. Jané no vol creure que sigui un càstig polític perquè considera que la col·laboració policial s'ha de donar en qualsevol context, així com va recordar que a través d'aquesta taula es podria comprovar la necessitat que té Catalunya d'incorporar nous agents.

En aquest sentit, el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, va assegurar que la integració de l'Ertzaintza als fòrums policials estatals i a les bases de l'Europol parteix de la Junta de Seguretat entre el ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, i la consellera de Seguritat del País Basc, Estefanía Beltrán de Heredia, celebrada recentment a Vitòria. Méndez de Vigo va afirmar que Zoido té pendent una trobada amb Jané per parlar d'aquest i altres temes.