La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, va defensar ahir a Barcelona que la unitat d'Espanya «no està renyida amb la pluralitat» i va mostrar el compromís del Govern per aproximar postures: «Els militars saben molt bé que la unió fa la força i, com diu el refrany, divideix i venceràs».

Cospedal va fer aquestes afirmacions durant la seva intervenció en una visita a l'exposició «Enginyers, soldats i savis», a l'edifici del «Govern Militar» de Barcelona, que des de maig de l'any passat s'ha reconvertit en un museu per exposar la vinculació dels catalans amb l'Exèrcit.

«És ben sabut, i ho saben molt bé els militars, que (la unió) és el que fa la força i la divisió és el que va donar lloc al famós refrany 'divideix i venceràs'. I aquesta lliçó no se'ns pot oblidar mai», va indicar la ministra. En aquest sentit, Cospedal va garantir que el Govern seguirà treballant per «aproximar postures» amb la Generalitat, perquè «la unitat no està renyida amb la pluralitat».

«La integració ens fa més forts», va apuntar. La titular de Defensa va remarcar que l'exposició en el «Govern Militar», que l'últim any ja l’han vist 22.000 persones, pretén posar en valor la importància que ha tingut Catalu­nya «en la formació d'un Estat, com l'espanyol, que des de fa ja més de 500 anys funciona com una gran nació».