Els barcelonins perceben per primera vegada que el turisme és el problema més greu de la ciutat, amb un 19% de persones que ho han indicat en el Baròmetre Semestral de Barcelona, i sobrepassa l'atur i les condicions de treball, que, amb un 12,4% se situa en segon lloc. L'alcalde accidental de Barcelona, Gerardo Pisarello, va presentar ahir al matí a l'Ajuntament els resultats del Baròmetre Semestral, i va valorar positivament que el 54,8% dels barcelonins aprovin la gestió del govern municipal i la qualifiquin de «bona» o «molt bona», la xifra més alta des de 2004.

Pisarello va indicar que les dades del Baròmetre «avalen» les actuacions del consistori i mostren «una certa confiança en el fet que el govern pren mesures» per resoldre els problemes principals de la ciutat, com el turisme.

L'alcalde accidental va afegir que el «concepte de turismofòbia és injust» i que no creu «que la ciutadania de Barcelona rebutgi el turisme, sinó que s'ha de regular». BComú és el partit que lidera la intenció de vot en eleccions municipals, amb un 15,7%, i ERC es consolida com a segona força i se situa en el 14,5%, una mica superior a la tendència dels últims dos anys, mentre que el PSC registra un 6%, el PDeCAT un 5,9%, empatat amb Ciutadans, la CUP un 2,4% i el PP, un 1,2%.

Pisarello va interpretar aquestes dades com que «ERC puja tot el que baixa el PDeCAT», ja que el PDeCAT registra una mica més de tres punts menys que la intenció de vot al desembre del 2015, mentre que ERC ha pujat quatre punts des de la mateixa data.