Cinc estudiants i un professor de la Universitat de Girona han estat seleccionat per la 13a edició de la setmana del Parlament Universitari. Les jornades, que han començat aquest dilluns i acabaran divendres, compten amb la participació de més de 140 joves universitaris que emularan els diputats i també els lletrats, els lingüistes i els periodistes que treballen en la cambra.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i el rector de la Universitat de Barcelona, Joan Elias, han assistit a la sessió inaugural de la legislatura universitària, per a la qual per primera vegada han estat elegides a dues dones per presidir el Parlament i el Govern.

Forcadell ha demanat als joves que treballin tots "per un mateix objectiu" durant la setmana de Parlament Universitari, i els ha desitjat que, a més de conèixer de primera mà i experimentar la feina que es fa al Parlament, aprenguin "el valor d'arribar a acords malgrat la diversitat de pensament", perquè "el consens és important".

La presidenta del Parlament també ha defensat la importància de "fer política" perquè "és la gestió del conflicte, dels desitjos i anhels de la ciutadania", i ha recordat als joves una coneguda frase de Joan Fuster: "la política, o la fas o te la faran".

El rector de la UB, Joan Elias, ha reivindicat en nom de les dotze universitats catalanes, el valor de la paraula en "aquests moments de canvis que viuen les universitats", i ha demanat la col·laboració dels joves "en aquest procés de definició del rol de les universitats, en què és important fomentar el pensament crític, la cultura, la llibertat i la transmissió de valors cívics".

Parlament Universitari 2017

Pel que fa al primer dia de "legislatura universitària", els 94 joves que assumeixen el paper de diputats han elegit Mireia Sala (JxSí), de vint anys d'edat i estudiant de doble grau de ciències polítiques i dret en la UPF, presidenta del Parlament Universitari.

Els 94 'diputats' s'han distribuït emulant l'arc real que hi ha ara mateix al Parlament: 40 de JxSí, 18 de Cs, 12 del PSC, 8 de CSQP, 8 del PP i 8 de la CUP.

Al migdia, els joves han realitzat la sessió d'investidura i, a la mateixa, Griselda March (JxSí), de 24 anys d'edat i graduada en podologia i també estudiant de ciències polítiques i dret en la UOC, ha estat investida presidenta del Govern amb el suport de JxSí, de la CUP i també de CSQP.