Des de l'Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) de Barcelona es llança la nova actualització d'aquesta app, capdavantera en l'àmbit de gestió de platges i meduses. Totes les novetats i millores incloses, disponibles per Android i per iOS, s'han implementat com a resposta a comentaris i demandes dels usuaris al llarg dels últims 5 anys.

Les modificacions milloren la funcionalitat de l'aplicació i fan la interfície més intuïtiva. S'han inclòs més pantalles amb informació sobre les meduses de la costa catalana, i s'ha refinat el sistema d'alertes, per tal de no crear alarmes innecessàries a causa d'espècies gelatinoses que no comporten perill.

També s'ha inclòs més informació sobre la biologia i l'ecologia de les meduses de la Mediterrània, actualitzant el contingut amb les últimes publicacions científiques.

Per fomentar la ciència ciutadana, l'actualització de l'App potencia la participació dels usuaris mitjançant l'enviament d'albiraments de meduses amb la localització geogràfica i la comunicació directa amb especialistes de l'Institut de Ciències del Mar del CSIC.

A més totes les fotografies que s'enviïn quedaran disponibles en una galeria perquè altres usuaris les puguin veure. Els albiraments es podran veure en un mapa, on es mostrarà la fotografia, el nom de l'espècie, la data i el nom de l'observador que la va enviar. S'ha inclòs un apartat de preguntes freqüents per resoldre de forma instantània aquells dubtes més habituals, oferint també la possibilitat de formular noves preguntes que després seran incloses de forma permanent en aquesta secció.

En línia amb els especialistes de l'Hospital Clínic

Una modificació important és la incorporació d'una via directa de comunicació entre els usuaris i experts en dermatologia i toxicologia de l'Hospital Clínic de Barcelona (Unitat d'Experts MEDTOXDER). A la secció Picades s'inclouen els protocols actualitzats de primers auxilis per a les picades de les diferents meduses habituals de la costa catalana. Els usuaris podran omplir un formulari per contactar amb els experts de l'Hospital Clínic, per tal de fer un seguiment de la picada i la seva evolució (via telemàtica o en les instal·lacions de l'hospital si fos necessari).

Cada any hi participen més municipis de la costa catalana, arribant a gairebé un 90% de la participació amb el suport del projecte RECLAIMED. A la fi de 2016 es van donar gairebé 30.000 descàrregues en els dos sistemes operatius. A més, la pàgina web (www.medjelly.com) registra un nombre important de visites, més de 500.000, unes xifres indicatives de la bona acollida d'aquest tipus d'eines.