La terminal T1 de l'Aeroport de Barcelona-el Prat va registrar en les últimes 24 hores episodis de llargues cues en els controls de seguretat, que segons els treballadors de la concessionària Eulen van ser d'unes dues hores però que Aena rebaixa a un pic de 43 minuts a les 11 hores.

Es tracta dels primers controls que passen els passatgers quan volen accedir a la zona d'embarcament, que gestiona l'empresa Eulen, i que són diferents dels controls de passaports, que va ser on es van produir també episodis de cues abans de l'estiu.

Les cues més denses en l'arrencada de la setmana es van produir entre les 8 i les 12 hores, quan l'espera per part dels passatgers va superar l'hora i mitja, fet que va provocar disgustos entre els usuaris, alguns dels quals van increpar els responsables de la seguretat.

Aquests incidents es van produir amb prou feines uns dies després que el Comitè de Vaga de l'empresa anunciés la convocatòria d'aturades parcials de forma indefinida els divendres, diumenges i dilluns, a partir del pròxim 4 d'agost.

Les aturades seran d'una hora de durada per evitar el caos a l'aeroport barceloní, i tindran lloc de 05:30 a 06:30 hores, de 10:30 a 11:30 hores, de 16:30 a 17:30 hores i de 18:30 a 19:30 hores.

Els treballadors reclamen més personal perquè, segons asseguren, en l'actualitat treballen «al 200%», en jornades maratonianes que poden arribar a les 16 hores, i en les quals estan sotmesos a alta pressió i estrès.

Els treballadors asseguren que estan «sota mínims» perquè, des que va entrar la nova concessionària, Eulen, fa un any, es van produir «30 excedències, més de 35 baixes voluntàries i més de 30 baixes mèdiques per estrès i ansietat».

Dotzè dia de vaga al metro

El Metro de Barcelona va registrar un 29% menys d'usuaris que un dilluns convencional en la primera aturada de la dotzena jornada de vaga, de 07.00 a 09.00 hores, que va transcórrer sense incidents destacables, més enllà dels desperfectes detectats en diverses estacions.

Fonts de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) van assenyalar que no és la primera vegada que es produeixen actes vandàlics en alguns accessos, i van detallar a través de les xarxes socials que els incidents es van produir a les estacions del Coll/La Teixonera, Vallcarca i Guinardó/Hospital de Sant Pau.