Les cues als controls de seguretat de la terminal T1 de l'Aeroport de Barcelona-el Prat, que viu la tercera jornada amb complicacions, han arribat a 40 minuts al voltant de les 10 hores, quan la fila de persones ha arribat fins al carrer. Des de primera hora del matí, la terminal de l'aeroport barceloní ha acollit denses cues als controls de seguretat, que gestiona l'empresa Eulen, i que fins a les 9:30 hores han rondat els 20 minuts. Aquestes cues se sumen a les de diumenge i dilluns, que els treballadors de l'empresa concessionària del servei, Eulen, van arribar a ser de dues hores, però que Aena va rebaixar a 43 minuts.

L'origen de les complicacions actuals tenen el seu origen en el conflicte laboral que mantenen Eulen i els treballadors, ja que aquests últims atribueixen les cues a la falta de personal, i asseguren que en alguns punts en els quals hi hauria d'haver cinc efectius només n'hi ha dos o tres.

Absents a la mediació

El comitè d'empresa d'Eulen, la concessionària que presta servei als controls de seguretat del Prat, mantindrà les aturades indefinides previstes a partir del 4 d'Agost si Aena no es presenta a les reunions de mediació. Ho van anunciar ahir, en un acte que va reunir representants dels treballadors i de l'empresa i responsables dels departaments d'Interior i d'Empresa de la Generalitat, i que va acabar sense cap acord. Els representants dels treballadors consideren a Aena «responsable» de la situació que està vivint l'aeroport des de diumenge. Per aquest motiu ja van anunciar la setmana passada aturades parcials de forma indefinida els divendres, diumenges i dilluns a partir del 4 d'agost.