El comitè de vaga d'Eulen ha plantat l'empresa i la mediació de la Generalitat, amb els quals avui tenia una cita per resoldre el conflicte existent en els controls de seguretat de l'Aeroport de Barcelona-el Prat, que als últims dies es va traduir en cues de fins a dues hores i que ahir es va afegir a la vaga de treballadors del servei de carretons.

Fonts pròximes al comitè van explicar a Efe que la seva absència és fruit de la negativa d'Aena a seure a la taula de negociació, i va avisar que no acudiran a cap cita sense que la companyia, la qual troben responsable en última instància de la falta de personal, estigui present. Els treballadors dels controls de seguretat van amenaçar amb fer vaga indefinida tots els divendres, diumenges i dilluns a partir del 4 d'agost si no es reforça el personal i es milloren les condicions de treball. Aquesta vaga consistirà en parades d'una hora de 5.30 a 6.30, de 10.30 a 11.30, de 16.30 a 17.30 i de 18.30 a 19.30 hores, la qual cosa podria aguditzar les cues que ja s'han viscut aquesta setmana i que han provocat que desenes de passatgers perdessin els seus vols.

El secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, va demanar a Aena que assisteixi a les reunions per desbloquejar el conflicte laboral entre els treballadors d'Eulen i la direcció de l'empresa després que la trobada de mediació prevista per a aquest matí el comitè de vaga no s'hi hagi presentat.

Conveni acceptat al Metro

Per altra banda, el comitè d'empresa del metro i la direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) van signar ahir el conveni col·lectiu del metro per al període 2016-2019 després que els treballadors hagin acceptat en assemblea aquest dijous la proposta de mediació que va presentar el Departament de Treball el dilluns a la nit.

L'acceptació de la proposta implica desconvocar la vaga indefinida que han estat duent a terme durant els dotze darrers dilluns laborables. TMB recorda en un comunicat que el text garanteix l'estabilitat laboral i organitzativa de l'empresa per als propers anys.