TMB presentarà una denúncia per danys per l'atac al seu bus turístic

?Arran no descarta fer més accions d'aquest tipus i respon a la companyia que no pagarà els desperfectes ?Vila demana a la CUP que ho condemni

01.08.2017 | 00:15
TMB presentarà una denúncia per danys per l'atac al seu bus turístic

La portaveu d'Arran, Laura Flores, va assegurar ahir a Rac1 que l'atac de dijous passat a un bus turístic a la zona del Camp Nou a Barcelona «no és una qüestió de violència» sinó «d'autodefensa» i no va descartar noves accions d'aquest tipus. «La nostra pràctica política va més enllà d'aquestes accions però també les inclou, per tant, ni dic que les repetirem ni que no. Actuarem com creiem que calgui en cada context», va dir Flores. «Em resulta curiós que parlem molt de la violència que resulta fer una pintada per exemple però en canvi no estem parlant de la violència que comporta aquest model, no parlem de violència quan estàs condemnant a gent a treballar no sé quantes hores sense cotitzar, amb negre, quan estàs condemnant famílies a haver de marxar del lloc on estan arrelades», va denunciar la portaveu d'Arran, que va afirmar que «desobeir una llei quan aquesta és injusta és legítim». Flores va explicar que no pagaran els desperfectes del bus i que aquesta acció s'emmarca en diferents mobilitzacions que s'estan duent a terme arreu del territori. «La nostra pràctica política també consisteix a fer accions de visualització com aquesta», va afirmar. Flores va subratllar que l'atac «és una manera més de protesta, igual de legítima com les manifestacions» i posa sobre la taula, va afegir, que «calen moltes maneres de lluitar contra turisme massiu». Va voler deixar clar que «el que trastorna la ciutat és el turisme massiu, que fa que la gent hagi de marxar dels seus barris, la destrucció del territori».

Santi Vila, conseller d'Empresa i Coneixement, va criticar a l'emissora l'atac i va assegurar que la CUP «s'equivoca des de tots els punts de vista si no reprova» l'atac vandàlic reivindicat per Arran a un bus turístic de Barcelona. El conseller va posat de manifest que els fets «perjudiquen» la ciutat de Barcelona i Catalunya i «no ajuden el procés». Per la seva banda, el regidor d'Empresa i Turisme de l'Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, va assenyalar també en declaracions a la mateix emissora que el consistori investigarà per què van trigar 24 hores a conèixer que s'havia produït l'atac al bus turístic. TMB va presentar una denúncia ahir davant del jutjat de guàrdia un cop van tenir quantificats els danys que pugen a 1.849,24 euros. L'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat ja van anunciar que es personaran a la causa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema