Després de l'atac a un bus turístic de Barcelona dijous passat, l'organització integrada a la CUP-Crida Constituent va reivindicar dilluns una altra acció contra les bicicletes de lloguer «Bicing». L'acció va ser reivindicada per l'assemblea de l'organització a Poblenou, que dilluns va penjar un vídeo al seu compte de Twitter, on es pot veure un vídeo de més de mig minut de durada en què membres de l'organització s'acosten a diverses bicicletes de lloguer i punxen les seves rodes amb un ganivet. El vídeo està acompanyat del missatge: «Ja n'estem fartes de l'ocupació per part d'empreses turístiques de l'espai públic del barri. Actuem! Uneix-te al combat».

Acció simbòlica

La CUP Capgirem Barcelona va expressar dilluns el seu suport als membres de l'organització juvenil que van dur a terme l'acció i va fer públic un comunicat en el qual considera imprescindible que l'Ajuntament de Barcelona desenvolupi polítiques «valentes» per aconseguir un «decreixement turístic» i garanteixi els drets dels veïns de la ciutat. En declaracions a RAC1, la diputada de la CUP Mireia Boya va titllar l'atac «d'acció simbòlica» dins d'una lluita social que va dir és «molt necessària davant el model de turisme depredador a Barcelona que l'Ajuntament ha renunciat a debatre i que el Govern de la Generalitat l'està avalant». Boya va demanar a més «no dramatitzar el simbolisme», donat que «tenim altres enemics que són molt més perillosos», va dir en referència als interrogatoris que la Guàrdia Civil està duent a terme «sense ordre judicial».

Govern i Ajuntament a l'uníson

L'Ajuntament de Barcelona i el Govern van coincidir en anunciar que es personaran a la causa contra els responsables de l'atac al bus turístic. El conseller de la Presidència, Jordi Turull, va condemnar ahir «sense matisos» els atacs al turisme protagonitzats per Arran, i va recalcar que no tenen «res a veure» amb el procés sobiranista.

Turull va demanar «per favor» a Arran que «es replantegi aquest tipus d'accions, del tot condemnables», i va afegir: «Si consideren que hi ha violència, cosa que nosaltres no compartim, la violència amb més violència no s'arregla».

En consonància amb el govern, l'alcalde de Barcelona en funcions, Jaume Collboni, també va carregar ahir contra la CUP i va considerar «gravíssim» que no condemnessin l'atac d'Arran a un bus turístic de Barcelona. Collboni va alertar a la formació anticapitalista que la violència «és una línia vermella que mai s'ha de creuar en democràcia». Així mateix, va alertar a Arran que es trobaran amb l'Ajuntament de Barcelona, el Govern i la justícia «si segueixen per aquest camí».