Barcelona competirà amb altres 18 ciutats europees per ser la seu de l' Agència Europea del Medicament (EMA) quan surti de Londres com a conseqüència del «brexit», segons la llista de candidates publicada ahir pel Consell de la UE. Juntament amb Barcelona, a la carrera per ser la seu de l' EMA hi concorren Ámsterdam, Atenes, Bonn (Alemanya), Bratislava, Brussel·les, Bucarest, Copenhaguen, Dublín, Hèlsinki, Lille (França), Milà (Itàlia), Porto (Portugal), Sofia, Estocolm, Malta, Viena, Varsòvia i Zagreb.

La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, va celebrar que El Consell Europeu hagi acceptat oficialment ahir la candidatura «forta i consolidada» d'Espanya, amb Barcelona al capdavant, per ser la nova seu de l'Agència Europea de Medicaments. Montserrat va assegurar que la candidatura és «forta», com ho demostra -va dir- «l'extens dossier» que va presentar dilluns el Govern.

La ministra va subratllar que «Barcelona està preparada per tenir l'EMA», i va anunciar que «des del Govern seguirem liderant aquest projecte per aconseguir-ho i convertir així el nostre país en la capital europea del medicament». Barcelona és l'única aposta espanyola per tenir una de les dues agències comunitàries que abandonaran el Regne Unit. El govern no va presentar, en canvi, candidatura per optar a l'Autoritat Bancària Europea (EBA), a la qual opten vuit ciutats.