L'organització Endavant, que forma part de la CUP, es va a responsabilitzar aajorvui de nous episodis d'atacs i sabotatges a establiments relacionats amb el turisme a Barcelona, com locals de consigna de maletes i negocis de lloguer de bicicletes a turistes del districte de Ciutat Vella.

El grup Endavant Ciutat Vella va penjar ahir un vídeo al seu compte de Twitter on es pot veure com una persona utilitza un objecte punxant per esberlar les rodes de les bicicletes aparcades a l'exterior de botigues de lloguer, com ja va fer Arran, i posar silicona als panys de diversos locals.

En les imatges, preses en horari nocturn, també s'observen diverses pintades del co·lectiu Endavantque inciten els turistes a anar-se'n de la ciutat i afirmen que el turisme «l'està matant», a més d'adhesius amb la consigna «el turisme mata els barris» i l'etiqueta «#ProuBarricidi».

El ministre d'Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, va subratllar ahir que el Govern actuarà «amb la màxima contundència» perquè els atacs contra el sector turístic no es repeteixin «ni un dia més», i va avançar que s'ha posat en contacte amb els ministeris d'Interior i Justícia.

L'organització Endavant, que forma part de la CUP, es va responsabilitzar ahir de nous atacs i sabotatges a establiments relacionats amb el turisme a Barcelona, com consignes de maletes i negocis de lloguer de bicicletes a turistes.

La comissió de Presidència i Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona es reunirà dilluns que ve amb caràcter extraordinari per analitzar la situació.