El coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maíllo, va advertir ahir que ni hi haurà referèndum sobiranista a Catalunya l'1 d'octubre ni hi haurà un nou 9-N -la consulta celebrada el 2014- ni un procés independentista, per molt que els que ho volen estiguin en la «provocació permanent».

En una entrevista amb EFE, Maíllo va dir que en el Govern central i en el PP són «conscients» d'aquesta estratègia del president català, Carles Puigdemont, i dels independentistes de «provocar» i buscar «l'enfrontament» en tot moment. Una estratègia que, va recalcar, no els servirà, perquè el Govern espanyol està responent sempre amb la mateixa actitud, de «fermesa i moderació». «No hi haurà procés independentista i els que l'estan promovent ho saben», d'aquí que estiguin en plena «fugida cap endavant» buscant l'esmentada provocació, va comentar Maíllo.

També sap «perfectament» el sobiranisme català, va afegir, que «no hi haurà ni un 1 d'octubre ni un 9-N», en al·lusió a què no es repetirà una jornada com la d'aquella consulta del 2014. «No ni haurà cap de les dues coses», va advertir.