El grup parlamentari socialista va sol·licitar al Govern que cessi el president d'AENA, José Manuel Vargas, per la situació existent a l'aeroport del Prat. La petició de cessament va ser plantejada pel portaveu socialista a la Comissió de Foment, César Ramos, després que sol·licités la seva compareixença parlamentària al juliol, així com la del ministre de Foment, Íñigo Gómez de la Serna, pels conflictes laborals existents als aeroports espanyols.

Per a Ramos, «el Govern espanyol no pot seguir mirant cap a un altre costat un dia sí i un altre també» perquè conclou que «el president d'AENA està actuant pensant en interessos diferents als que havien de ser la prioritat en la presidència d'una companyia pública».

Per part seva, la consellera de Treball de la Generalitat, Dolors Bassa, va carregar al seu compte de Twitter contra alts càrrecs del Govern i del PP pel conflicte del personal de seguretat de l'aeroport del Prat, en el qual la Generalitat és mediadora.

Així, en relació amb la visita del secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, Julio Gómez-Pomar, al Prat, Bassa va considerar que l'alt càrrec ministerial «arriba 14 dies tard a l'aeroport i culpa els treballadors per reivindicar i viatgers per anar d'hora» a les instal·lacions, fet que va titllar de «vergonyós».

Paral·lelament, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va assegurar que «en aquests dies de màxim trànsit aeri, Barcelona no es pot permetre un aeroport col·lapsat». «Cal un acord, demanem a Aena i Eulen màxim esforç», va continuar l'alcaldessa de la capital catalana, que va recordar que l'aeroport depèn de l'estat espanyol. «L'Ajuntament lamentablement no té competències, però hem demanat que es convoqui una comissió de seguiment de l'aeroport amb totes les administracions», va reblar Colau, que va adjuntar com a mostra una fotografia amb les dues cartes enviades dijous per l'alcalde accidental, Jaume Collboni, al delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i al conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull.