La Mesa del Parlament convocada per a dimecres que ve, 16 d'agost, no inclou de moment en l'ordre del dia abordar l'admissió a tràmit de la llei de referèndum com s'havia apuntat en un principi, després que Junts pel Sí i la CUP la registressin el passat 31 de juliol.

La presidenta de la cambra catalana, Carme Forcadell, va convocar ahir els membres de la Mesa a la primera reunió ordinària del nou període de sessions, fixada per dimecres que ve 16 d'agost a les deu del matí.

L'ordre del dia d'aquesta primera reunió de la Mesa després del parèntesi estival no inclou en l'ordre del dia la proposició de llei que ha d'emparar el referèndum previst per a l'1 d'octubre, si bé aquest podria ampliar-se a l'últim moment, encara que tampoc es descarta que s'ajorni per més endavant. El president del Govern, Mariano Rajoy, ja va anunciar a principi de mes que impugnaria la llei del referèndum davant el Tribunal Constitucional (TC) tot just la Mesa l'admetés a tràmit i no s'esperaria que arribés al ple del Parlament. Forcadell va convocar aquesta primera reunió de la Mesa fent ús per primera vegada de la nova redacció de l'article 77.1 del reglament de la cambra, inclòs en la reforma d'aquest reglament aprovada en el ple de la cambra catalana el passat 26 de juliol.

La CUP vol la llei abans de l'11-S

La diputada de la CUP Anna Gabriel confia que la llei del referèndum s'aprovi abans de la Diada de l'Onze de Setembre. En una entrevista a l'ACN, la dirigent independentista ha assegurat que no hi haurà «cap impediment» perquè la norma que ha de donar cobertura a l'1-O es pugui aprovar amb prou temps, així com que se'n despleguin els decrets complementaris de les conselleries, i es dugui a terme la campanya. «Si és a finals d'agost millor, perquè tindrem tot el setembre hàbil, i si és la primera setmana de setembre tindrem el que queda de mes, però no podríem trigar més que això. Hauríem d'anar als carrers l'11-S amb la llei del referèndum aprovada», va insistir.

Reunió de Puigdemont i Albiol

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha acceptat la petició del líder del PPC, Xavier García Albiol, de celebrar una reunió davant la previsió del Govern de convocar el referèndum d'independència, si bé aquesta tindrà lloc a partir de la segona quinzena d'agost.