El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va assegurar ahir que la CUP vol un Govern de la Generalitat sense el conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, perquè «no els hi dona butlla».

El titular de Territori va replicar la diputada dels anticapitalistes Anna Gabriel, qui, en una entrevista a l'ACN, va dir: «No necessitem un conseller com ell, que és molt bo per un país de rics però que no ho és per un país de gent pobra».

Gabriel va criticar l'actitud «irada i criminalitzadora» de Vila a les xarxes, després que l'executiu s'hagi personat en la causa contra Arran als jutjats per les accions en contra del model turístic. Així mateix i en referència al cartell de la campanya pel sí al referèndum de l'esquerra independentista, Rull va criticar els plantejaments «ofensius» de la CUP que acaben restant. «Si anem amb aquests plantejaments d'un dogmatisme antic, serem quatre», va apuntar, en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Després de les crítiques al conseller Vila, Rull va considerar que la CUP no diu que el conseller Vila «no hagi de continuar perquè sigui el conseller Santi Vila, sinó perquè és el responsable de turisme que ha portat el pes del Govern en contra de l'acte vandàlic d'Arran». De fet, creu que els anticapitalistes esperen butlla i «vol castigar els que en exercici de la seva responsabilitat no els hi donen aquesta butlla». Acte seguit, Rull va defensar la posició de Vila amb Arran i la va assumir. «Aquests actes vandàlics són actes vandàlics encara que pretenguin difondre una idea legítima. És legítim que hi hagi forces en contra del turisme, però no pot ser acceptat la utilització de la violència i d'actes vandàlics d'aquesta magnitud», va apuntar.

«Qui organitza és Puigdemont»

Per la seva banda, la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va replicar a la diputada de la CUP Anna Gabriel que qui «organitza» el Govern és el seu president, Carles Puigdemont, que és qui «té tot el dret de posar els consellers que vulgui i com sigui». «El conseller Vila fa la feina com qualsevol altre conseller, de la millor manera possible, i la CUP pot anar dient el que vulgui», va continuar la consellera, que va assegurar que els membres de l'Executiu «estem molt cohesionats». «Sabem per què hi som i cadascú treballa el seu sector i al mateix temps treballem per un objectiu comú», va afegir Bassa, que va respondre així a la diputada anticapitalista.

En aquest sentit, la consellera Bassa va comentar que l'Eexecutiu treballa «per a tothom». «Som un Govern amb molta política social, els primers departaments que més tenen són Educació, Sanitat i Afers Socials», va assenyalar Bassa, que es va mostrar partidària de no distingir en «si un és per a rics i un altre per a pobres».Bassa també va afirmar que no creu que aquestes tensions entre la CUP i el Govern pugui perjudicar «per a res» el procés i les va atribuir al fet que «tothom té la necessitat de protagonisme i tenir micros al davant» i les va titllar de «temes simbòlics».