Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest divendres al migdia a Ripoll una quarta persona relacionada amb els atemptats de Barcelona i Cambrils, segons ha informat la policia catalana. D'aquesta manera, ja són tres les persones detingudes en aquest municipi en relació amb els atacs d'aquest dijous a la tarda a la Rambla de la capital catalana i al passeig de marítim de Cambrils, aquesta darrera matinada, que van causar 14 víctimes mortals en total. Dos dels detinguts a Ripoll es troben a la comissaria dels Mossos en aquests moments. Un d'ells és Driss Oukabir, l'home que va explicar que el seu germà petit, Moussa, li hauria robat la documentació.

El conseller d'Interior Joaquim Forn havia confirmat aquest matí una segona detenció a la ciutat de Ripoll en relació als atemptats de Barcelona. A primera hora del matí, els Mossos d'Esquadra havien muntat un important dispositiu a la capital ripollesa i s'han escorcollat diversos habitatges en el marc de la investigació de l'atac terrorista. Aquest detingut se suma als arrestats dijous a Ripoll i Alcanar.

Agents dels Mossos en un edifici de Ripoll | Foto: ACN

Al voltant de les dues del migdia, la policia catalana confirmava una tercera detenció a la capital ripollesa.

Agents de la Guàrdia Civil aquest matí a Ripoll | Foto: ACN

A primera hora de la tarda, seguien els escorcolls a la capital ripollesa, on les forces de seguretat, estarien buscant tres joves d'entre 18 i 23 relacionats amb els atemptats.

Ahir, els Mossos van arrestar el veí de Ripoll Driss Oukabir, de nacionalitat marroquina, tot i que fa anys que viu a la capital del Ripollès. Inicialment fonts policials van filtrar que era un dels principals sospitosos de l'atemptat, ja que figurava com la persona que havia llogat la furgoneta utilitzada en l'atemptat. No obstant, a l'hora dels fets era a Ripoll on va ser detingut per una patrulla dels Mossos d'Esquadra que el va identificar al carrer. Això és el que va explicar ahir a la nit el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, desmentint així les informacions que apuntaven que era el propi Driss Oukabir el que s'hauri entregat a la comissaria després de veure la seva imatge als mitjans de comunicació relacionant-lo amb els atacs. Segons el seu relat, avalat per polítics locals, s'hauria presentat a la comissaria de Ripoll per explicar que el seu germà petit, Moussa, li va robar la documentació.

Driss Oukabir, en una imatge disttribuïda ahir per la Policia

Avui Forn no ha concretat quin tipus de vinculació podria tenir amb el conductor de la furgoneta que va atropellar els vianants de la La Rambla i que els Mossos d'Esquadra continuen buscant.