Els Mossos d'Esquadra han detingut aquesta matinada a Girona un ciutadà eslovè per desordres públics, després que la policia fos alertada de la suposada presència de dues bombes en dos autocars que feien el trajecte entre Múrcia i França. Finalment, els Tedax i la unitat canina han descartat cap tipus d'explosiu i els vehicles han pogut continuar el seu trajecte sense un dels passatgers, segons han explicat fonts policials a l'ACN.

Els fets han passat poc abans de la mitjanit d'aquest divendres quan el conductor d'un autocar que havia de parar a l'àrea de servei de l'AP-7 a l'Empordà, a Garrigàs, ha trucat la policia catalana explicant que un passatger deia haver sentit una conversa entre dos magrebins en la qual sostenien que aquell autocar i un que venia a uns quilòmetres de distància explotarien amb poques hores de diferència.

A causa de l'alerta per terrorisme, i més després dels dos atemptats a Barcelona i Cambrils, els Mossos han fet aturar els dos vehicles, un a Garrigàs i l'altre a l'estació d'autobusos de la ciutat de Girona.

Segons informacions a les quals ha tingut accés l'ACN, a Girona, l'estació ha quedat mig bloquejada, i la resta d'autobusos havien de fer una volta per entrar-hi. A la vora s'hi han situat dotacions de bombers i ambulàncies. Els passatgers han estat obligats a baixar i a quedar-se a la zona de les guixetes de l'antiga estació de busos.

Un cop s'ha descartat la presència d'explosius, ja ben entrada la matinada, els vehicles han seguit el seu viatge amb una cinquantena de passatgers cadascun, però un dels passatgers, eslovè, ha quedat detingut per desordres públics després de provocar petits aldarulls i proferir amenaces.