Els Mossos d´Esquadra van trobar ahir restes biològiques d´una tercera persona a la casa d´Alcanar on els terroristes haurien intentat fabricar explosius amb bombones de gas butà i propà, segons va informar El País. Entre aquestes restes no es troben les de la persona ferida i detinguda, identificada com Mohamed Houli Chemlal. Això vol dir que, en l´habitatge hi podria haver fins a cinc persones en el moment de l´explosió. Al llarg d´ahir, els Mossos van continuar fent detonacions controlades a la zona.

La troballa d´un nou cadàver obre una nova línia d´investigació. En aquests moments, la policia està buscant tres persones que considera fugides: el suposat conductor de la furgoneta, Younes Abouyaqoub; l´imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satty, i Youssef Aalla, germà d´un dels terroristes morts a Cambrils. La presència d´aquestes restes obre la possibilitat, tanmateix, que els tres suposats fugits poguessin haver mort a la casa d´Alcanar. Si fos així, faltaria saber qui conduïa la furgoneta.

Al llarg d´ahir, els Mossos van efectuar noves detonacions controlades entre la runa de la casa d´Alcanar. Segons van informar, els artificiers havien de realitzar al llarg del matí diverses detonacions controlades, de manera que van llançar un avís als veïns perquè no s´alarmessin pel soroll.

A més de les desenes de bombones de butà, els Mossos van localitzar a la casa d'Alcanar material explosiu utilitzat habitualment per terroristes d'Estat Islàmic, segons va revelar el major de la policia catalana, Josep Lluis Trapero.

Segons els investigadors, en aquesta casa la cèl·lula terrorista planejava una sèrie d´atemptats de més potència dels perpetrats a Barcelona i Cambrils. La idea inicial era fer explotar tres furgonetes bomba als punts més turístics de la ciutat.