Els Mossos d'Esquadra han mort Younes Abouyaaqoub, el presumpte autor de l'atemptat de la Rambla de Barcelona, a Subirats (Alt Penedès). Els fets han tingut lloc poc després de 2/4 de 5 de la tarda d'aquest dilluns en una carretera comarcal, la C-243b, quan una patrulla s'ha trobat amb el terrorista fugitiu, que segons alguns testimonis els ha abordat al crit d'"Al·là és gran" a l'hora que mostrava un cinturó d'explosius. La policia catalana ha muntat un dispositiu de control que ha clos els municipis de Sant Sadurní i Subirats mentre investiguen si el terrorista anava acompanyat.

Segons ha explicat en roda de premsa aquesta tarda el cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero, una patrulla que havia assistit a una sessió informativa i retornava a la seva comissaria ha vist un home que podria coincidir amb Abouyaaqoub. Paral·lelament, una dona ha trucat a la policia informant també que havia vist el sospitós. L'home estava ajupit en una zona de vinyes de Subirats. Quan els agents li han demanat que s'identifiqués, ell s'ha obert la camisa i ha mostrat un cinturó d'explosius i els policies han fet ús de les armes.

Els especialistes dels TEDAX, que han utilitzat un robot per analitzar el cinturó que portava Abouyaaqoub, han comprovat que els artefactes no portaven cap material explosiu, com era el cas dels cinc terroristes que van ser abatuts quan intentaven un atemptat a Cambrils (Baix Camp).

Mossos atribueix a Younes Abouyaaqoub l'autoria de l'atropellament massiu per les evidències científiques trobades a la furgoneta, que presumptament havia llogat el dia anterior per la documentació trobada a l'interior d'aquesta i per la declaració d'algun testimoni que l'han reconegut.

D'acord amb la reconstrucció dels passos del terrorista realitzada pels Mossos d'Esquadra, després de l'atropellament massiu Abouyaaqoub es va dirigir al mercat de la Boqueria i va caminar fins a la zona universitària de Barcelona, on va arribar entre les 18:10 i les 18:20 hores.

El terrorista va apunyalar llavors Pau Pérez, jove de Vilafranca, quan aquest es disposava a aparcar el seu cotxe i, després de col·locar-lo als seients del darrere del vehicle, va emprendre la fugida al volant del turisme, amb el qual es va saltar a tota velocitat un control policial de la Diagonal i va deixar ferida una mosso d'esquadra.

Poc després, els agents van trobar aparcat a Sant Just Desvern el turisme del jove de Vilafranca, amb el seu cadàver a l'interior, i a partir d'aquí, ha assegurat Trapero, "se li perd la pista".

La policia compta amb evidències científiques, a més de declaracions de testimonis i imatges, que situen el terrorista fugit al volant del vehicle de Pau Pérez.

D'aquesta forma, el jove de Vilafranca del Penedès, de 34 anys, s'ha convertit en la quinzena víctima mortal dels atemptats terroristes de dijous passat.