Terroristes implicats en els atemptats de Catalunya van fer un viatge "extremadament ràpid" a París les motivacions dels quals s'estan investigant, ha assenyalat avui el ministre francès d'Interior, Gérard Collomb, que ha repetit que els serveis secrets francesos no tenien controlada a aquesta cèl·lula.

Collomb, en una entrevista ràdio-televisada per BFMTV i RMC, ha reconegut que la investigació encara no ha determinat la raó d'aquest viatge, que va tenir lloc menys d'una setmana abans que es produïssin els atacs a Barcelona i Cambrils.

"Va ser un viatge d'anada i tornada extremadament ràpid", ha subratllat després d'haver indicat que havien acudit a la capital francesa "a treballar".

Ha confirmat a més que un radar va detectar, per un excés de velocitat, un Audi dels terroristes.

D'una altra banda, i d'acord amb el diari Le Parisien, el vehicle detectat pel radar va ser el cotxe utilitzat pels cinc gihadistes en l'atemptat de Cambrils, on va morir una persona.

El diari, que precisa que aquesta detecció es va produir el 12 d'agost en el departament d'Essone, al sud de París i que hi havia quatre persones en el vehicle, cita a una font policial francesa segons la qual es va tractar d'"un simple pas per França".

Altres fonts de les quals es fa ressò Le Parisien puntualitzen que van passar una nit en un hotel també de la regió de París l'11 d'agost.

Collomb ha comptat que les forces de seguretat franceses van saber "que havien vingut a la regió parisenca" i li ho van transmetre "a les autoritats" espanyoles.

De fet, ha posat èmfasi en que des que es van produir els atacs "els serveis secrets francesos han seguit aquest assumpte en cooperació estreta amb els serveis espanyols" i que ahir mateix va parlar per telèfon amb el ministre espanyol d'Interior, Juan Ignacio Zoido.

També ha dit que Zoido estarà demà a París per formalitzar un dispositiu de cooperació en la formació de gendarmes i guàrdies civils.