Primers afectats al servei d'atenció psicològica de Ripoll

El Consorci de Benestar Social del Ripollès, que coordina el servei, també està elaborant una diagnosi per decidir si cal fer intervencions a domicili

22.08.2017 | 15:45

El servei d'atenció psicològica d'emergència que Ripoll ha creat arran dels atemptats ha començat a rebre els primers afectats aquest dimarts. El president del Consorci de Benestar Social del Ripollès que gestiona la iniciativa, Joan Manso, ha explicat durant aquestes primeres hores un parell de veïns s'han dirigit al centre per rebre ajuda però que els responsables de l'espai també estan treballant en una diagnosi que permeti determinar si cal fer intervencions a domicili. Manso detallat que l'espai, que mancomuna els serveis del Consell Comarcal i els 19 municipis de la comarca, compta habitualment amb un professional però que arran dels fets, Dipsalut ha posat a disposició un equip de professionals (amb entre dos i tres psicòlegs especialistes en situacions d'emergència) per "reforçar el servei". "Sabem que els fets han generat un trauma i hem de veure com ho podem resoldre", ha insistit.

Un servei d'atenció específica per a totes aquells veïns, coneguts, amics o companys que se sentin sobrepassats per la situació. Aquesta és una de les mesures que l'Ajuntament de Ripoll i la Generalitat van acordar aquest dilluns en el marc de la trobada que van tenir per abordar la situació al municipi després dels atemptats terroristes.

L'atenció s'ha posat a disposició de tots els ciutadans que ho necessitin aquest mateix dimarts i, segons ha explicat Manso, un parell de veïns s'hi ha dirigit per expressar les situacions "d'angoixa" que viuen arran dels fets.

El Consorci compta de manera habitual amb un professional de la psicologia però després dels atemptats s'ha activat un "reforç" d'emergència. En total, Dipsalut ha posat a disposició del centre un equip de professionals especialitzats en la gestió d'aquest tipus de tragèdies. El coordinador del centre s'encarrega de centralitzar els casos i, després, els deriva als especialistes en funció de les necessitats de cada pacient.

Paral·lelament, el servei treballa en una línia més proactiva. Es tracta de fer una diagnosi de la realitat de la situació traumàtica que viu en municipi i determinar si s'han de fer actuacions específiques i atencions a domicili. "Sabem que el municipi està colpit, que ha generat un trauma i hem de veure com ho podem resoldre", assegura Manso.

{C}

Mesures a curt i llarg termini

El municipi té clar que s'ha de treballar per cohesionar els seus habitants i que caldran mesures a curt i llarg termini per evitar confrontacions. De moment i a banda de la posada en marxa del servei d'atenció psicològica, han convocat una manifestació per aquest dissabte a les sis de la tarda –coincidint amb la mobilització prevista a Barcelona- i una trobada amb entitats del municipi, que se celebrarà aquest mateix dimarts a la tarda.

També s'ha acordat amb Ensenyament fer formació específica al professorat per tractar als alumnes del cercle més proper als terroristes i a la resta dels estudiants.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Catalunya


L'acte unitari central de la campanya de l'1-O se suspèn
L'acte unitari central de la campanya de l'1-O se suspèn<br/>

L'acte unitari central de la campanya de l'1-O se suspèn

El motiu passa pel desacord entre els partits sobre el lloc i els participants que han fet que la...

Romeva insta la UE a no tancar els ulls «davant la situació política que s´està vivint a Catalunya»

Romeva insta la UE a no tancar els ulls «davant la situació política que s´està vivint a Catalunya»

El conseller considera "impensable" que Europa «no es posi finalment al costat de la democràcia»

La Guàrdia Civil confisca targetes censals i avisos per a les meses de l´1-O

La Guàrdia Civil confisca targetes censals i avisos per a les meses de l´1-O

El cos ha efectuat registres a l'empresa de missatgeria Unipost a Terrassa i a l'Hospitalet

El TSJC acorda investigar els presidents de l´AMI i l´ACM per desobediència

El TSJC acorda investigar els presidents de l´AMI i l´ACM per desobediència

Descarta d'entrada la prevaricació i malversació - Forcadell demana elevar el seu cas a la...


La Generalitat presenta un recurs davant el Suprem per impedir ser intervinguda

La Generalitat presenta un recurs davant el Suprem per impedir ser intervinguda

El Govern comunica a l'Estat que dona per suspesa l'ordre d'Hisenda per intervenir les finances...

El PSOE ja no descarta l´aplicació de l´article 155 de la Constitució

El PSOE ja no descarta l´aplicació de l´article 155 de la Constitució

El portaveu de l'Executiuva socialista estén els dubtes en evitar pronunciar-se al matí sobre el...

Enllaços recomanats: Premis cinema