Abdelbaki Es Satty, l'imam de Ripoll i cervell de la cèl·lula gihadista que va atemptar a Barcelona i Cambrils, va ser detingut al port de Ceuta quan anava a embarcar a Algesires (Cadis) amb més de 136 quilos d'haixix.

L'imam va ser arrestat pels agents de la Guàrdia Civil encarregats del control de vehicles del port ceutí l'1 de gener del 2010 quan anava a creuar l'Estret de Gibraltar a un quart de set de la tarda del primer dia de l'any.

Segons la informació publicada avui pel diari El Far de Ceuta i que han confirmat a Efe fonts policials i judicials, l'arrest es va produir en el reconeixement dels vehicles previs a l'embarcament.

La Guàrdia Civil va localitzar fins a 136.150 grams de resina d'haixix que estaven amagats en quatre dobles fons del sostre del vehicle, per la qual cosa va ser arrestat l'imam, que en aquells moments tenia 37 anys.

L'imam va ser internat a la presó preventiva dels Rosers de Ceuta fins que va ser condemnat al febrer del 2012 pel Jutjat penal número 2 de Ceuta a quatre anys de presó per un delicte contra la salut pública.

Posteriorment, va ser traslladat a la presó de Castelló i va quedar en llibertat el 2014.