El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, informarà la setmana que ve al Congrés sobre les gestions fetes per posar fi al conflicte entre l'empresa Eulen i els seus treballadors dels controls de seguretat de l'Aeroport del Prat. Aquesta era una petició del PSOE, ERC i PDeCAT però, dimecres, el mateix ministre va registrar una petició per comparèixer de manera voluntària. Els partits volen que doni més detalls sobre les reunions i els acords presos i acusen Aena d'haver actuat de manera «irresponsable» i tardar «quasi 15 dies a moure peça». La petició de compareixença va sumar el suport de Cs, Podem i PNB i s'haurà de produir abans del 31 d'agost.

D'altra banda de la Serna va reiterat que el Govern central té la «voluntat» d'arribar a un acord per evitar que es convoqui vaga a AENA, actitud que creu que és compartida pels sindicats majoritaris, i va apuntar que després de la «primera presa de contacte» de dilluns, hi haurà «noves reunions» per escoltar les diferents posicions i que el procés negociador el liderarà el secretari d'Estat, d'Infraestructures, Transport i Habitatge, Julio Gómez-Pomar, que «té una nova reunió plantejada per al dia 29».

Demanen dimissions

El portaveu del PDeCAT, Carles Campuzano, va demanar que l'Estat cessi el president d'Aena, José Manuel Vargas, i va qualificar la situació viscuda fa uns dies «d'escàndol». Per part d'ERC, el portaveu, Joan Tardà, va afirmar que si la situació s'hagués produït a Barajas, «això no hauria passat i Aena no s'hauria estat 12 dies sense actuar». A les demandes de dimissió també s'hi va sumar el PSOE, i és que la seva vicesecretària general, Adriana Lastra, va assegurar ahir que demanarà al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, la dimissió del president d'Aena per la gestió de la vaga als controls de seguretat i va mostrar la seva preocupació pel conflicte laboral a Eulen i l' «amenaça que s'estengui» a la resta d'aeroports espanyols. També va criticar que el Govern hagi «demonitzat» a aquest col·lectiu de treballadors del Prat i va censurar tant la gestió d'Aena com el laude imposat per solucionar el conflicte.