El piròman d'Artés s'hauria apropat als focs que ell mateix havia provocat prèviament vestit amb uniformes de diversos cossos de seguretat com la Creu Roja o Protecció Civil. Així ho explica el rotatiu Regió7 (del mateix grup editorial que Diari de Girona), on també s'explica que els agents de la policia catalana van trobar la roba durant els escorcolls dels habitatges que el piròman té a Artés i a Santa Coloma de Gramenet.

El presumpte autor dels incendis disposava de roba i documentació falsa que hauria utilitzat quan les flames encara cremaven, per tal de passar desapercebut. Després dels escorcolls en els dos pisos, en els quals l'arrestat també hi va estar present, els Mossos d'Esquadra també li imputen un delicte de falsificació documental i usurpació de funcions.

Fonts de la policia catalana expliquen que alguns testimonis haurien vist l'individu amb un dels uniformes quan les flames encara cremaven a Artés. Els agents també li imputen l'autoria dels dos incendis en el municipi.

De moment, la investigació continua oberta i no es descarta que un cop finalitzi la tasca dels Mossos d'Esquadra se l'acabi implicant amb altres focs que han tingut lloc a la comarca durant aquest estiu. Està previst que passi a disposició judicial avui.

En els escorcolls que es van fer en els seus habitatges, la policia catalana també hi va trobar líquid inflamable -sense fer públic de quin tipus-, tot i que encara no se sap del cert si n'hauria utilitzat per provocar els incendis. Veïns de l'arrestat van veure arribar el divendres quatre cotxes dels Mossos i un dels Agents Rurals.

L'incendi d'Artés del 5 d'agost és el més important que hi ha hagut a Catalunya aquest estiu i va cremar 367 hectàrees. Quatre dies més tard hi va haver un altre foc que va afectar-ne 1,8 i va tornar a posar en alerta els habitants.