La defensa de Driss Oukabir, detingut en el marc de l´operatiu pels atemptats de Barcelona i Cambrils, ha presentat a l´Audiència Nacional un recurs contra la decisió del jutge Fernando Andreu de decretar per a ell presó incondicional, segons ha avançat la Cadena Ser i ha confirmat a l´ACN la seva advocada d'ofici, Begoña Garcés. La defensa argumenta que la investigació i la interlocutòria del jutge Andreu no concreten la participació de Driss Oukabir als atemptats, i assegura que el seu client es va limitar a llogar la furgoneta -amb què Younes Abouyaaqoub va irrompre a La Rambla- pensant que serviria per a fer una mudança. Segons l´advocada, la seqüencia dels fets evidencia que Oukabir no va tenir participació als atemptats, fet que contravé les imputacions de pertinença a organització terrorista i assassinat i lesions amb finalitats terroristes.

Oukabir, de 28 anys, era germà de Moussa Oukabir, abatut pels Mossos a Cambrils, i va ser detingut a Ripoll. La seva documentació constava al contracte de lloguer de la furgoneta amb què Younes Abouyaaqoub va irrompre a La Rambla. Malgrat que en un primer moment va afirmar davant els Mossos que el seu germà li havia robat la documentació, durant la seva declaració a l´Audiència Nacional va admetre que havia llogat personalment la furgoneta, però va assegurar que ho havia fet pensant que estava destinada a una mudança.

A la seva interlocutòria d´empresonament el jutge sosté que hi ha "indicis racionals i fonamentats" per imputar Oukabir per delictes de pertinença a organització terrorista i assassinats i lesions de caràcter terrorista. Segons el jutge i la Fiscalia, la mesura de presó provisional és l´única que garanteix -donada la gravetat de les penes dels delictes que se li imputen- la permanència de l´acusat al procés.

La seva defensa assegura que la interlocutòria no concreta en cap cas la participació d´Oukabir als fets, i el situa només en el lloguer de la furgoneta. Segons l´advocada, la seva participació és equiparable a la de Mohamed Aalla, propietari de l´Audi A3 que va irrompre a Cambrils -on va morir abatut el seu germà, Said Aalla- i per al que el jutge Andreu només ha dictat ordre de llibertat provisional amb l´obligació de comparèixer cada dilluns a la comissaria.