La Policia Local de Salou va descartar ahir l'excés de velocitat com el causant de l'accident que diumenge a la tarda va causar la mort de cinc persones a l'avinguda del Cap de Salou, en un tram limitat a 50 km/h. Segons va explicar el regidor de Seguretat Ciutadana, David González, es va confirmar que el vehicle on viatjaven les cinc víctimes va topar contra la porta oberta d'un altre cotxe que estava aparcat, va envair el carril contrari i va xocar frontalment amb un autobús de línia.

Els agents investiguen si la porta d'aquest tercer vehicle es va obrir de sobte o si ja estava oberta, tal com va assegurar la seva conductora. També s'està pendent de confirmar si, tret del conductor, els altres quatre ocupants no duien cordat el cinturó de seguretat.

Veïns de Reus i Saragossa

L'accident es va produir cap a dos quarts de cinc de la tarda al tram entre Replanells i Pla de Maset. Segons va detallar el regidor, un tot-terreny Honda amb cinc ocupants circulava en direcció al Pla de Maset per una zona «d'àmplia visibilitat» quan va trobar un vehicle aparcat amb la porta oberta. Sense que s'hagi pogut confirmar si la porta ja feia estona que estava oberta, o bé es va obrir de cop, el tot-terreny hi va impactar i el cotxe va envair el carril contrari per on aquell moment circulava un autobús de línia i hi va xocar frontalment. A causa de la topada van morir els cinc ocupants del vehicle. Tres eren veïns de Reus: el conductor, de 83 anys, Francesc T.A.; la seva esposa, Josefa R.P., i la germana d'aquesta, Rosa R.P; i una parella de germans amics del matrimoni originaris de Saragossa, Pascual L.G i Jose L.G. Totes elles serien persones ja jubilades. El regidor va explicar que la família de Reus tenia un apartament a Salou i que les altres dues víctimes estaven de visita.

Respecte al vehicle estacionat l'havien llogat quatre joves francesos que havien passat tres dies de vacances a Salou. En el moment dels fets estarien carregant les maletes per anar cap a l'aeroport i la conductora es disposaria a pujar al vehicle. Estava previst que l'atestat de l'accident s'enllestís ahir i es lliures al jutge de guàrdia.

D'altra banda, ahir al migdia es va fer un minut de silenci davant l'Ajuntament de Salou per expressar el condol als familiars de les víctimes.