Els Mossos d'Esquadra investiguen si la cèl·lula que va atemptar els passats 17 i 18 d'agost a Barcelona i Cambrils (Baix Camp), respectivament, comptava amb algun tipus de connexió, no operativa, a Barcelona, segons ha anunciat aquest dimarts el conseller d'Interior, Joaquim Forn.

En una entrevista a la Cadena Ser, Forn ha ressaltat que la policia catalana creu que la cèl·lula ja està "absolutament desarticulada" a nivell operatiu, perquè donen per fet que no queda cap integrant que estigui encara en actiu, després que sis dels seus integrants van ser abatuts, dos morissin en l'explosió de la casa d'Alcanar (Montsià) en la qual preparaven les bombes i dos més han estat empresonats.

Això no obstant, el conseller ha indicat que s'estan investigant actualment les connexions dels terroristes a escala internacional, al costat de Guàrdia Civil i Policia Nacional, o fins i tot "les connexions que poguessin tenir a Barcelona".

"És veritat que volem investigar les connexions. Això s'està fent en aquests moments juntament amb la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. Totes les connexions estrangeres o fins i tot connexions que poguessin tenir aquí a Barcelona, no directament operatives però que poguessin haver col·laborat d'alguna manera, això és el que s'ha d'investigar per veure si existeix alguna connexió", ha indicat.