El conseller d'Interior, Joaquim Forn, ha precisat avui que quan al març del 2016 un agent dels Mossos d'Esquadra va contestar al col·lega belga que li havia preguntat per l'imam Abdelbaki es Satty, el suposat cervell de la cèl·lula que va atemptar a Catalunya, sabien on estava domiciliat, però no on vivia.

En declaracions als periodistes a Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès), Forn ha puntualitzat així les seves afirmacions d'ahir, en les quals va revelar que el mosso havia respost al març del 2016 al correu electrònic que li va enviar un col·lega de Vilvoorde (Bèlgica) que Es Satty, suposat cervell de la cèl·lula que va atemptar a Catalunya, estava a Ripoll (Ripollès).

"A partir de la demanda (d'informació per part del policia belga) se sap on està domiciliat (Es Satty). Això no vol dir que visqui allà", ha precisat avui el conseller.

A preguntes dels periodistes, Forn ha remarcat que quan el policia belga va remetre el seu correu electrònic al mosso d'Esquadra, al gener del 2016, consideren que l'imam estava a Bèlgica, on segons les autoritats de Vilvoorde havia acudit a buscar feina a la mesquita local.

"Volia demanar-te si hi ha la possibilitat d'indagar sobre una persona que vol treballar aquí, a Vilvoorde, com a imam. En el fitxer adjunt trobaràs la seva identitat. Sé que s'està plantejant anar a Barcelona al febrer i que està casat allà. Quanta més informació puguis compartir sobre aquest individu, millor!", indicava el policia belga en el seu missatge de gener del 2016, el contingut del qual va revelar Efe.

El conseller ha insistit avui que els Mossos d'Esquadra no tenien "cap tipus informació sobre la perillositat" de l'imam de Ripoll i que quan el policia belga els va requerir dades sobre aquesta persona tampoc no els va advertir "de res".

Forn va dir ahir que en la resposta, que el mosso va tramitar al març en el marc d'una comunicació "informal" per correu electrònic, l'agent va precisar al seu col·lega belga que l'imam ja estava a Catalunya, però no a Barcelona, sinó a Ripoll, si bé avui ha puntualitzat que sabien on estava domiciliat, però no si vivia allà.