El president de l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT), Santos Santamaría, pare del Mosso d'Esquadra del mateix nom assassinat per ETA el 20 de març del 2001 a Roses, va carregar ahir contra els qui van convertir la manifestació de dissabte a Barcelona en un acte amb motivació política i no en un acte de solidaritat contra el terrorisme.

En una carta publicada en el seu perfil públic de Facebook, Santamaría va afirmar que, com a «espanyol», «català», «barceloní» i «víctima del terrorisme», mai s'havia sentit tan «menyspreat, dolgut i avergonyit» com «aquesta vegada en què uns conciutadans meus van exhibir la seva més rastrera versió davant del món en convertir un acte de solidaritat ciutadana en contra del terrorisme en una pallassada orquestrada de motivació política».

En l'escrit, també afirma que mai s'havia trobat un escenari similar en les «moltes manifestacions contra el terrorisme» on ha assistit durant «més de 17 anys», des que va perdre el seu fill, en un «covard atemptat».

En la carta, també afirma que, com a president de l'ACVOT, ha parlat amb víctimes de fins a 34 nacionalitats aquests dies, i que «el sentiment és unànime». «Estupor i vergonya», afegeix. «No entenen res».

Finalment, carrega contra els seus conciutadans que es «van retratar bé davant l'opinió mundial». «Una pena», acaba.