La plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès ha viscut aquest dimecres una diada de Sant Fèlix marcada per les grans construccions de màxima dificultat. Verds, Vella, Joves i Minyons han aixecat fins a dotze castells de gamma extra en una jornada que s'ha allargat fins passats dos quarts de quatre de la tarda. Els Castellers de Vilafranca han igualat la millor marca de la colla, on ha destacat el 3 de 10 i la torre de 8 neta. Al seu torn, la Vella de Valls ha signat la seva millor actuació de la temporada, amb un sòlid i dominat 4 de 9 net. Mentrestant, la Joves s'ha atrevit amb la torre de 8 neta, que ha carregat, mentre posteriorment ha descarregat la torre de 9, que també han assolit els Minyons de Terrassa.

Els Minyons de Terrassa han obert plaça apostant pel 3 de 10 amb folre i manilles però la colla no ha aconseguit superar la tremolor del tronc i el castell ha fet llenya abans que l'enxaneta fes l'aleta. En segona ronda, els malves s'han tret l'espineta anterior i han descarregat la torre de 9, mentre que a la tercera ronda han descarregat el 3 de 9 amb folre. Tenint en compte la caiguda inicial, la colla ha fet ús de la ronda de repetició, on ha aixecat el 4 de 9. La diada l'han arrodonit descarregant el pilar de 7.

Al seu torn, la Vella ha començat la seva actuació amb el 4 de 9 amb folre i agulla que ha descarregat sense complicacions, mentre a la segona ronda ha mostrat les seves millors cartes amb un sòlid 4 de 9 net, considerat el 'castell total' per la seva dificultat. Els rosats han tingut menys sort a la tercera ronda, quan han intentat sense èxit aixecar el 3 de 10. Davant les complicacions, finalment a la ronda de repetició la Vella s'ha decantat per una construcció que la colla té més apamada, el 5 de 9 amb folre, que ha descarregat còmodament. La colla ha tancat la seva actuació descarregant el pilar de 8 amb folre i manilles, fet que ha situat aquest Sant Fèlix com la seva millor diada d'aquesta temporada.

Pel que fa a la Joves Xiquets de Valls, ha arrencat la diada carregant la desafiant torre de 8 neta sota un silenci escrupolós, però l'estructura ha acabat cedint i ha fet llenya. Més còmode ho ha tingut a continuació, quan ha descarregat amb solvència el 3 de 9, mentre que a la tercera ronda ha culminat la torre de 9, que ha patit a l'hora de descarregar després de superar diverses batzegades a la sortida de la canalla. La Joves ha estat l'única colla en completar els tres castells en les tres rondes inicials, de manera que ha estat la primera en aixecar el seu pilar, fent ús de la nova normativa de la diada de Sant Fèlix. Així, els vermells carregat el pilar de 8.

Finalment, els Castellers de Vilafranca han obert la seva actuació descarregant l'imponent 3 de 10 amb folre i manilles, mentre que a la segona ronda han jugat una de les seves millors cartes: la torre de 8 neta. Els Verds han tornat a erigir-se com la única colla del món casteller que ha aconseguit descarregar una construcció considerada la 'bèstia indomable', per la seva fragilitat.

Menys sort han tingut, en canvi, a la tercera ronda, quan han apostat pel 4 de 10, que finalment han descartat després de dos intents fallits. En ús de la ronda de repetició, la colla s'ha decantat pel 3 de 9 amb agulla, que ha defensat intensament després de diverses tremolors. Per acabar, els Verds han tancat la diada descarregant el pilar de 8, de manera que han igualat la seva millor actuació, que van signar per Tots Sants l'any 2015.